Dienstverlener in transport, distributie, warehousing en logistiek

Ondernemer heeft geen opvolger

Omzet € 3.000.000

Winst EBITDA € 450.000

Sector Automotive, transport & logistiek

RegioZuid-Holland

Branche Transportbedrijven

LandNederland

Beschikbaar
FTE 21-50
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 3.000.000
FTE 21-50
Beschrijving

Gerenommeerd bedrijf in achterland Rotterdam met sterke regionale functie die bestaat uit 2 BV's. Een dienstverlener die actief is in verzorgen van transport, warehousing en logistiek voor met name hoogwaardige producten. Eén BV dient als eigenaar van alle vervoersmiddelen. Gevestigd op zeer strategische ligging met goede warehouse locatie en uitstekende vervoer faciliteiten.

Omschrijving van de onderneming
In de afgelopen jaren heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een stevige en stabiele speler op de logistieke markt waarbij ze haar klanten diensten op maat aanbiedt welke bestaan uit o.a. zwaar transport, snel transport, distributie en warehousing. Het bedrijf beschikt over een bijpassend gevarieerd wagenpark; van bestelbus tot trekker-oplegger combinaties en is in het bezit van het keurmerk van Transport en Logistiek Nederland.

Reden van verkoop/aankoop
Verkoper heeft het bedrijf gebracht tot waar het nu staat; Een zeer goed lopend en renderend bedrijf met vakkundige werknemers en loyale klandizie. Echter heeft de ondernemer geen opvolger en wilt zich gaan richten op andere activiteiten en zoekt daarom een opvolger die de potentie kan waarmaken met daarbij een goed oog voor de opgebouwde ervaring en expertise bij de huidige werknemers. Vanzelfsprekend wilt de verkoper meewerken aan een goede overdracht, om daarmee het pad naar de volgende fase goed in te zetten.

Financiële kengetallen
De omzet 2021 van zo’n 2,7 Mio euro met een EBITDA van zo’n 12%. De omzet zal in 2022 eindigen op zo’n 3 miljoen euro en naar verwachting een EBITDA van zo’n 15%. Groei in de eerste komende jaren van 5 tot 10% zijn mogelijk. Medio 2022 zijn er nog diverse investeringen gedaan in nieuwe vervoersmiddelen.  

Bijzonderheden
Gevestigd in een kantoorpand met grote loods op een afsluitbaar terrein met parkeergelegenheid. Personeel is in het bezit van alle benodigde certificaten en bevoegdheden om ook in haven Rotterdam goed te kunnen afhalen en leveren. Erg sterk vast klantenbestand  en daardoor ook weinig acquisitie gedaan afgelopen jaren voor nieuwe klanten. Opdrachten zijn gegarandeerd en groeikansen zijn dus zeker aanwezig als acquisitie nieuwe klanten opgepakt gaat worden. 

Mogelijke koopreden
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers/investeerders die met dit bedrijf een stevig solide omzet groei kan realiseren en strategische positie in achterland van Rotterdamse haven. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI kandidaten met juiste financiële mogelijkheden en kennis van deze sector. 

Gewenste transactievorm
De verkopende partij wilt het bedrijf volledig (100% van beide BV’s) verkopen, waarbij hij/zij het volledige bedrijf overdraagt middels een aandelentransactie.

Verdere informatie
Het is uiteraard mogelijk om verdere informatie te ontvangen over dit profiel, doch na het sluiten van geheimhouding. Om meer informatie over het profiel te verkrijgen of om een geheimhoudingsverklaring op te ontvangen.

Succesvol een bedrijf verkopen of overnemen

Op dinsdag 9 april organiseert Brookz in het AFAS Theater in Leusden de Nationale Overname Dag!

10 workshops | 250 ondernemers | Keynote Ron Reinders

Omzet € 3.000.000

Winst EBITDA € 450.000

Sector Automotive, transport & logistiek

RegioZuid-Holland

Branche Transportbedrijven

LandNederland

Beschikbaar
FTE 21-50
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 3.000.000
FTE 21-50

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten