Verhuur/onderhoud van cv-installaties en airco-systemen

Erkend W-installatiebedrijf met ervaring in advies, aanleg, service en onderhoud, warmtepompen en airco's te koop aangeboden. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 1.350.000

EBITDA

EBIT € 165.000

AANTAL FTE

6-10

REGIO

Zuid Nederland

SECTOR

Bouw & installatietechniek

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#29372

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Enerzijds een erkend W-installatiebedrijf en anderzijds haar zusteronderneming die zich bezig houdt met uitsluitend de verhuur en onderhoud van cv-installaties en airco-systemen (aandelentransactie). Alleen de overname van het W-installatiebedrijf is bespreekbaar. De onderneming die zich uitsluitend bezig houdt met de verhuur van cv-installaties heeft voornamelijk particuliere klanten.

Bijzonderheden
Het W-installatiebedrijf heeft jarenlange ervaring in advies, aanleg, service en onderhoud van cv-installaties, warmtepompen, airco’s (klimaattechniek) alsmede de installaties van keukens en badkamers. De zustermaatschappij houdt zich enkel bezig met de verhuur en onderhoud van cv-installaties en airco-systemen.

Oprichting
De onderneming is 13 jaar geleden opgericht door de naamgever van de onderneming. Deze startte in 2007 in de vorm van een eenmanszaak de onderneming. In 2016 werd besloten de eenmanszaak te wijzigen in een besloten vennootschap.

Herstructurering
Doordat de activiteiten gestaag groeiden en er een grotere diversiteit in de activiteiten ontstond, is de onderneming recentelijk geherstructureerd. Een tweede dochtervennootschap werd opgericht en de verhuuractiviteiten (cv-installaties en airco’s) zakten door van de huidige houdstermaatschappij naar de nieuwe dochtervennootschap.

Werkgebied
Het werkgebied van de ondernemingen bestrijkt geheel Limburg, maar de onderneming heeft een sterke regionale positie opgebouwd.  

Opdrachtgevers
De opdrachtgevers van het W-installatiebedrijf zijn divers, variërend van lokale MKB-ondernemingen projectontwikkelaars, lokale overheden, VVE’en, zorginstellingen en particulieren.

Personeel
Het goed op elkaar ingespeelde personeelsteam bestaat uit de eigenaar, 1 werkvoorbereider, 1 administratieve kracht en een 5-tal monteurs. Al het personeel is in dienst van het W-installatiebedrijf en wordt in voorkomende gevallen 'doorverhuurd' aan het zusterbedrijf.

Rechtsvorm
Beide ondernemingen worden gevoerd in de vorm van een B.V. 

Locatie
De onderneming is gevestigd in een voormalig woon-winkelpand waarin zich thans een showroom, opslagruimte/loods en kantoorruimte bevindt. Het pand is eigendom van de houdstermaatschappij. Er is sprake van een flexibel huurcontract.

Reden voor verkoop
De ondernemer heeft er voor gekozen zijn leven een andere invulling te geven. Zowel binnen de familiaire kring alsmede het huidig personeelsbestand is er geen overnamekandidaat beschikbaar.

Geschikt voor
Opvolging wordt gezocht in de vorm van een strategische danwel een MBI-kandidaat met voldoende kennis en affiniteit met de branche en de markt. Verkoper is bereid om na de bedrijfsoverdracht gedurende een nog nader te bepalen periode werkzaam te blijven binnen de onderneming(en) om zodoende de overdracht soepel te laten verlopen.

Kantoor uitgelicht

HSA Lawyers

HSA Lawyers is een boutique advocatenkantoor met een focus op M&A, Private Equity, Venture Capital en op ondernemers toegespitst ondernemingsrecht.