Galerie en kunstuitleen

VERKOCHT
Met namen als Jan Cremer, Herman Brood en Corneille
De galerie en kunstuitleen beschikt over ca. 1250 kunstwerken waarvan er 500 zijn verhuurd en 750 beschikbaar. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 100.000

EBITDA

€ 20.000

AANTAL FTE

1

REGIO

Noord Nederland

SECTOR

Overig

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#28994

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De galerie en kunstuitleen beschikt over ca. 1250 kunstwerken waarvan er 500 zijn verhuurd en 750 nog beschikbaar zijn voor verkoop of uitleen. Klanten bestaan voor het merendeel uit particulieren, maar daarnaast ook een klein aantal zakelijke klanten (overheid en bedrijven).

Collectie
De collectie bevat een breed scala aan schilderijen en zeefdrukken, waaronder bijvoorbeeld bekende namen als Jan Cremer, Herman Brood en Corneille. De galerie wordt in principe volledig zelfstandig gerund door de aanwezige medewerker (16 uur per week).

Goodwill
Er bevindt zich nog een aanzienlijke post goodwill in het bedrijf van € 24.000 per jaar, die ervoor zorgt dat nagenoeg geen VPB afgedragen hoeft te worden. Deze goodwill is onderdeel van de onderneming en kan dus ook benut worden door de nieuwe eigenaar.

Reden verkoop
Het is een leuke business, maar de omzet is licht dalende de afgelopen jaren en de huidige eigenaar heeft teveel andere activiteiten waardoor hij zich meer wil focussen. Dat is ook de reden van verkoop.

Vraagprijs
De vraagprijs voor de overname van 100% van de aandelen bedraagt € 75.000,- plus het aanwezige banksaldo. Dit banksaldo zal dan in de onderneming blijven voor de nieuwe eigenaar.

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!