Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Galerie en kunstuitleen

Met namen als Jan Cremer, Herman Brood en Corneille


Beschrijving

De galerie en kunstuitleen beschikt over ca. 12.50 kunstwerken waarvan er 500 zijn verhuurd en 750 nog beschikbaar zijn voor verkoop of uitleen. Klanten bestaan voor het merendeel uit particulieren, maar daarnaast ook een klein aantal zakelijke klanten (overheid en bedrijven).

Collectie
De collectie bevat een breed scala aan schilderijen en zeefdrukken, waaronder bijvoorbeeld bekende namen als Jan Cremer, Herman Brood en Corneille. De galerie wordt in principe volledig zelfstandig gerund door de aanwezige medewerker (16 uur per week).

Goodwill
Er bevindt zich nog een aanzienlijke post goodwill in het bedrijf van € 24.000 per jaar, die ervoor zorgt dat nagenoeg geen VPB afgedragen hoeft te worden. Deze goodwill is onderdeel van de onderneming en kan dus ook benut worden door de nieuwe eigenaar.

Reden verkoop
Het is een leuke business, maar de omzet is licht dalende de afgelopen jaren en de huidige eigenaar heeft teveel andere activiteiten waardoor hij zich meer wil focussen. Dat is ook de reden van verkoop.

Vraagprijs
De vraagprijs voor de overname van 100% van de aandelen bedraagt € 75.000,- plus het aanwezige banksaldo. Dit banksaldo zal dan in de onderneming blijven voor de nieuwe eigenaar.