Gemakshop

Van oorsprong tabaksspeciaalzaak
Goed renderende gemaksshop van oorsprong tabaksspeciaalzaak met breed assortiment. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 1.310.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Zuid Nederland

SECTOR

Detailhandel

TYPE KLANTEN

B2C

PROFIELNUMMER

#30312

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

In 1961 werd de tabakswinkel opgericht. De tabakszaak ontwikkelde zich voorspoedig en al snel was er een grotere winkel nodig. Deze werd gevonden aan de huidige locatie waar de zaak nu nog steeds gevestigd is. In de loop der tijd werd het assortiment uitgebreid met snoepwaren, tijdschriften en kranten en veranderde de traditionele tabakswinkel naar een gemakswinkel.

Producten
Het betreft van oorsprong een tabaksspeciaalzaak die in de loop der tijd het assortiment verbreed heeft. Naast de verkoop van rookwaren en rokersbenodigdheden worden kranten, tijdschriften, snoepgoed, zwak alcoholische en frisdranken alsmede belegde broodjes verkocht. Voorts betreft het een servicepunt van PostNL. De onderneming heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld naar een zogenaamde gemakswinkel, die zich kenmerkt door een breed assortiment. De klant vindt er snel een product dat veelal bedoeld is voor directe consumptie. Voorts is er een gevarieerd aanbod van dienstverlening, zoals bijvoorbeeld kansspelen, vervoersbewijzen, en cadeaukaarten.

Bijzonderheden
Deze gemaksshop kenmerkt zich door:

  • Een breed en diep assortiment in tabaksartikelen, met een duidelijke en vakkundige presentatie;
  • Een uitgebreid assortiment van rokersbenodigdheden in een verantwoorde breedte en diepte;
  • Exclusieve producten in aanvulling op het uitgebreide rookwaren assortiment, zoals likeuren, wijn, koffie en chocolade.

Medewerkers
De onderneming heeft naast de eigenaar 4 parttime medewerksters in dienst die al lang aan de onderneming verbonden zijn. 

Locatie
De activiteiten vinden plaats vanuit een goed voor haar doel uitgerust winkelpand. Het pand is goed bereikbaar en voorzien van goede parkeerfaciliteiten. Het pand wordt gehuurd van de aandeelhouder. Het huurcontract kan worden voortgezet. Indien gewenst, kan het pand ook verworven worden. De jaarhuur bedraagt op dit moment ca. € 15.000,- De totale verkoop vloeroppervlakte bedraagt ongeveer 80 m2. Naast het winkelgedeelte bevindt zich een kantoorruimte/opslagruimte, groot ongeveer 30 m2. Tenslotte completeert een voorraadruimte/garage de begane grond. De voorraadruimte is groot ongeveer 40 m2. Het pand is gelegen aan een ventweg, direct gelegen naast de grote doorgangsweg, geflankeerd door andere detailhandelszaken. De onderneming is goed bereikbaar en er is ruim voldoende parkeergelegenheid direct voor de winkel.  

Omzet
Er is sprake van een jaarlijks omzetniveau van meer dan € 1.300.000,-. De EBITDA bedraagt in de afgelopen jaren gemiddeld 2%. De onderneming levert haar assortiment aan particulieren en kent tussen de 500 en 700 kassa-aanslagen per dag met een gemiddelde besteding van € 10,-  

Investeerder uitgelicht


MKB Fonds, lange termijn investeerder voor het MKB.
Ondersteunt bij gefaseerde bedrijfsopvolging (pre-exit), professionaliseren en groei middels buy and build strategieën. Wij hebben geen vaste investeringstermijn, dit geeft rust en mogelijkheid tot het uitvoeren van een lange termijn strategie.