Groothandel en e-commerce onderneming op het gebied van huisdierbenodigdheden

Met nationale en internationale activiteiten

Gerenommeerde speler op het gebied van huisdierbenodigdheden ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 6.000.000

EBITDA

EBITDA € 800.000

AANTAL FTE

11-20

REGIO

Zuid-Nederland

SECTOR

Groothandel
IT, online & e-commerce

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#31646

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De aangeboden onderneming is de schakel (importeur/groothandel) tussen internationale producenten van huisdierbenodigdheden en de Europese toonaangevende dierenwinkelketens, tuincentra en andere groothandels. Daarnaast behoort de onderneming tot één van de meest toonaangevende online dierenwinkels in huisdierbenodigdheden in Nederland en België met een grote offline presence in Zuid-Nederland. De onderneming is zowel nationaal als internationaal actief en bedient hierbij zowel het B2B als het B2C segment.

Bijzonderheden
Middels het opgebouwde en betrouwbare netwerk, de jarenlange relaties met internationale producenten en leveranciers en klanten, de offline en online afzetkanalen, een substantieel aantal wederkerige klanten, een gezonde omzetspreiding onder de afnemers, de kennis en ervaring op het gebied van dierenbenodigdheden en de totale controle over de supply chain heeft de onderneming een uitstekende positie in de markt verworven.

Kerncijfers
De omzet voor 2021 bedraagt circa 6 miljoen euro. Het (genormaliseerde) EBITDA-niveau bedraagt circa 15%. Voor de onderneming zijn circa 15 werknemers in dienst (exclusief directie). De totale grootte van de locatie is circa 6.000 m2.

Procedure
Na het ondertekenen van een geheimhoudingsverklaring is er een uitgebreid informatiememorandum beschikbaar waarin de activiteiten van de onderneming nader in detail worden toegelicht.

Kantoor uitgelicht


Marktlink is al meer dan 25 jaar dé M&A-specialist. Jaarlijks begeleiden 130 professionals ruim 100 deals. Altijd onafhankelijk en met een passie voor ondernemen.