Groothandel in bloemen, planten en aanverwante artikelen

Levert voornamelijk aan Franse bloemenwinkels en tuincentra

Groothandel in bloemen, planten en aanverwante artikelen. Levert voornamelijk aan bloemenwinkels en tuincentra in Frankrijk. Neem contact op via Brookz

Omzet € 2.100.000

Winst Op aanvraag

Sector Agri & food · Groothandel

RegioWest-Nederland

Verkocht
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Het bedrijf is reeds verkocht en daarom kun je niet langer reageren op dit profiel.

Omzet € 2.100.000
FTE 2-5
Beschrijving

De onderneming betreft een specialist op het gebied van bloemen, planten en aanverwante producten. De activiteiten van de onderneming kunnen omschreven worden als het verkopen van bloemen, planten en aanverwante artikelen middels een goed functionerende webshop. De onderneming levert haar producten voornamelijk aan bloemenwinkels en tuincentra in Frankrijk (B2B). De afnemers bestellen de producten in de webshop van de onderneming, waarna het volledige proces uit handen wordt genomen door de medewerkers van de onderneming. In de loop der jaren heeft de onderneming een loyaal klantenbestand opgebouwd en is er sprake van een hoge retentiegraad. De onderneming is gevestigd op het terrein van Royal FloraHolland Naaldwijk (Honselersdijk).

Bijzonderheden
De onderneming beschikt over een moderne, snelle en gebruiksvriendelijke webshop welke momenteel beschikbaar is in een vier verschillende talen, zijnde Nederlands, Frans, Engels en Duits. De webshop is gekoppeld aan het assortiment van diverse leveranciers, zoals FloraMondo (klokvoorverkoop), waardoor de onderneming beschikt over een zeer ruim assortiment dat altijd up-to-date is. Daarnaast hoeft de onderneming dankzij deze koppelingen geen eigen voorraad aan te houden, hetgeen het risicoprofiel van de onderneming beperkt.

Logistiek
De orders van de afnemers worden automatisch verwerkt door het achterliggende software- en administratiesysteem van de onderneming, waarna de werknemers van de onderneming zorgdragen voor de verdere logistieke afhandeling en kwaliteitscontrole. Voor het transport van de bloemen en planten naar Frankrijk werkt de onderneming samen met diverse transportbedrijven, waardoor de onderneming het volledige logistieke proces kan verzorgen voor haar klanten. Door het leveren van een totaaloplossing kan de onderneming haar klanten volledig ontzorgen.

Kerncijfers
De gerealiseerde omzet bedraagt circa 2,1 miljoen euro voor 2021. Daarnaast bedraagt het (genormaliseerde) EBITDA-niveau ongeveer 12%. Voor de onderneming zijn gemiddeld 4 parttime werknemers werkzaam (exclusief directie), welke reeds geruime tijd werkzaam zijn voor de onderneming. Momenteel fungeert de huidige algemeen directeur voornamelijk als een eerste aanspreekpunt voor de Franstalige afnemers (ter ondersteuning).

Transactie
De transactie betreft een 100% aandelentransactie. 

Reden van verkoop en kandidaat-koper
De huidige directie wil zich in de toekomst graag gaan richten op andere activiteiten. De aandeelhouder wenst de onderneming te verkopen aan een passende partij, zodat de onderneming kan worden voortgezet. In overleg is de huidige directie bereid na de overname nog enige tijd bij de onderneming betrokken te blijven om een goede overdracht te waarborgen. Deze propositie is zeer interessant en uitermate geschikt voor strategische partijen.

Brookz Sectormonitor Agri & Food
Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de sector Agri & Food? Daar kan deze Brookz Sectormonitor voor de Agri & Food jou bij helpen.

Omzet € 2.100.000

Winst Op aanvraag

Sector Agri & food · Groothandel

RegioWest-Nederland

Verkocht
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Het bedrijf is reeds verkocht en daarom kun je niet langer reageren op dit profiel.

Omzet € 2.100.000
FTE 2-5