Groothandel in elektronica producten

Gezond en winstgevend bedrijf met groeipotentie


Beschrijving

Handelsonderneming gespecialiseerd in een groeiende markt van elektronica producten voor consumenten en zakelijke gebruikers. Producten worden geimporteerd en verkocht in Nederland. Verder wordt klantadvies gegeven en de garantieafhandeling, service en reparatie in huis uitgevoerd.

Kerncijfers
De omzet is circa €4.000.000 met een EBITDA van meer dan 14% en een eigen vermogen van €1.625.000. Interessante groeimogelijkheden en kansen om de onderneming verder (internationaal) uit te bouwen.

Bijzonderheden
Uitstekende reputatie, hoge marktparticipatie en goede kwaliteit/prijs verhouding. Er zijn groeikansen door assortimentsuitbreiding en uitbreiding van het afzetgebied binnen Europa.

Marktbenadering
Door de effectieve marktbenadering heeft de onderneming een goede reputatie en gezond rendement opgebouwd. Er zijn oede contacten met leveranciers. De onderneming is relatief eenvoudig over te nemen door de beperkte afhankelijkheid van de DGA.

Locatie
Representatief pand met gunstige ligging op industrieterrein in Noord-Nederland

Personeel
7 FTE exclusief de DGA.

Afzet
Particuliere en zakelijke afnemers.  De producten worden verkocht via distributeurs, online retailers, fysieke retailers, installateurs en de eigen webshop. 

Aandelentransactie
We gaan uit van een aandelen transactie (100%). De vraagprijs is € 2.500.000 bij een eigen vermogen van € 975.000.

Reden van verkoop
De huidige ondernemer wil zich terug trekken en het rustiger aan doen.

Geschikt voor
Deze onderneming is bijzonder interessant voor een ambitieuze ondernemer of onderneming die de markt en het productportfolio verder wil ontwikkelen. De koper kan een strategische koper, een MBI kandidaat en/of een investeerder zijn.

Omzet

€ 4.000.000

Winst

EBITDA € 450.000

Aantal Fte

6-10

Regio

Noord Nederland

Sector

Groothandel

Type Klanten

B2B en B2C

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#26493

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!