Groothandel in elektronica producten

Gezond en winstgevend bedrijf met groeipotentie
Handelsonderneming die zich heeft specialiseerd in een snelgroeiende markt van elektronica producten. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 4.000.000

EBITDA

EBITDA € 450.000

AANTAL FTE

6-10

REGIO

Noord Nederland

SECTOR

Groothandel

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#26493

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Handelsonderneming gespecialiseerd in een groeiende markt van elektronica producten voor consumenten en zakelijke gebruikers. Producten worden geïmporteerd en hoofdzakelijk verkocht in Nederland en België. Verder wordt klantadvies gegeven en de garantieafhandeling, service en reparatie in huis uitgevoerd.

Kerncijfers
De omzet is circa €3 tot €4 miljoen met een EBITDA van 12-15% en een eigen vermogen van meer dan €1 miljoen. Interessante groeimogelijkheden en kansen om de onderneming verder (internationaal) uit te bouwen door nieuwe producten, nieuwe leveranciers, uitbreiding van het assortiment en uitbreiding van het afzetgebied in Europa. Dit is al deels in gang gezet.

Marktbenadering
Door de effectieve marktbenadering heeft de onderneming een goede reputatie en gezond rendement opgebouwd. Er zijn goede contacten met leveranciers en het verkoopkanaal. De onderneming is relatief eenvoudig over te nemen door de beperkte afhankelijkheid van de DGA.

Locatie
Representatief en ruim pand met gunstige ligging op industrieterrein in Noord-Nederland

Medewerkers
7 FTE exclusief de DGA.

Klanten
Hoofdzakelijk zakelijke afnemers. Online B2C  verkoop voor accessoires die de B2B klanten niet zelf op voorraad willen nemen en verkopen. De producten worden verkocht via distributeurs, online retailers, fysieke retailers, installateurs en de eigen webshop. 

Aangeboden belang
We gaan uit van een aandelen transactie (100%). De vraagprijs is € 2.500.000 bij een eigen vermogen van €1.050.000.

Reden van verkoop
De huidige ondernemer wil zich terug trekken en het rustiger aan doen.

Geschikt voor
Deze onderneming is bijzonder interessant voor een ambitieuze ondernemer of onderneming die de markt en het product portfolio verder wil ontwikkelen. De koper kan een strategische koper, een MBI kandidaat en/of een investeerder zijn.

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!