Groothandel in fiets-onderdelen

In een groeiende internationale markt (nichemarkt)


Beschrijving

Het betreft een al lang bestaand (winstgevend) Nederlands bedrijf dat nieuwe fiets-onderdelen (voor race- en mtb-fietsen) verkoopt aan fiets-groothandels en detaillisten in voornamelijk Europa, maar zeker ook daar buiten.

Bijzonderheden
De snelheid van leveren, de kwaliteit van de producten, de prijsstelling en zeker ook het assortiment zorgen voor een toenemende vraag.  De (internationale) markt voor dit soort kwaliteit-fietsen, en dan dus ook de onderdelen daarvoor, is zeer sterk groeiend.

Vestiging
Het bedrijf is gevestigd in Midden-Nederland in een modern huurpand. Het bedrijfspand is eventueel ook over te nemen als daar interesse in is.

Kerncijfers
De omzet bedraagt thans boven ca € 6 miljoen per jaar met een brutomarge van ca. 18%. Het bedrijfsresultaat (EBIT) bedraagt gemiddeld  > € 400.000,- per jaar. Bedrijf is financieel gezond en sterk.

Vraagprijs
De overnameprijs voor 100% van de aandelen in deze onderneming bedraagt € 3.560.800,- bestaande uit de intrinsieke waarde van ruim € 2.000.000,- (o.a. voorraden, debiteuren) en een bedrag aan goodwill voor de overname van o.a. klanten, team mensen, stille reserves, alle leverancierscontacten en een goede inwerkperiode.

Omzet

€ 6.000.000

Aantal Fte

2-5

Regio

Midden Nederland

Sector

Groothandel

Type Klanten

B2B

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#27441

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!