Groothandel in groenten en fruit

Hanteert de formule van Cash & Carry
Groothandel in groenten en fruit/cash en carry ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 8.000.000

EBITDA

EBITDA € 400.000

AANTAL FTE

11-20

REGIO

Zuid Nederland

SECTOR

Agri & food
Groothandel

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#30412

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Een groothandel in groenten en fruit met meer dan 22 jaar ervaring in de branche. Onderneming houdt zich bezig met een breed productenscala in groenten en fruit, jaarrond. Men hanteert de formule van Cash & Carry.

Bijzonderheden
Het bedrijf heeft een goede reputatie en naamsbekendheid door hoge kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en service. Er is een hoge mate van klanttevredenheid en langdurige relaties. Het bedrijf is een kleine en flexibele organisatie met deskundig personeel. Internationale omzet en gevestigd in Zuid-Nederland. Het bedrijf is gevestigd op een locatie met veel kopers-traffic.

Kerncijfers
In 2020 heeft het bedrijf de omzet fors uitgebreid ondanks/dankzij Covid-19. Er is een omzet gerealiseerd van € 8,5 miljoen. Voor 2021 wordt een omzet begroot van tussen de € 7,8 - € 8 mio. De EBITDA-marge 2020 was 6% en in de prognose rond de 5%.

Personeel
De onderneming heeft ca. 13 FTE in loondienst.

Profiel koper
Een strategische koper die op zoek is naar uitbreiding (i.v.m. schaalgrootte, vesting op de unieke locatie), of naar horizontale integratie en een internationale markt. Ook is dit profiel interessant voor een strategische koper die het Cash & Carry concept wil toevoegen aan zijn omzet. MBI-kandidaat met affiniteit en/of ervaring in de groothandel in groenten en fruit die beschikt over voldoende financiële middelen.

Reden voor verkoop
De onderneming is winstgevend en heeft de potentie om de omzet te vergroten. De huidige aandeelhouders hebben besloten om dit niet meer zelf te gaan doen (focus op andere activiteiten) en gaan nu opzoek naar een partij welke de onderneming naar de volgende fase kan brengen.

Investeerder uitgelicht


MKB Fonds, lange termijn investeerder voor het MKB.
Ondersteunt bij gefaseerde bedrijfsopvolging (pre-exit), professionaliseren en groei middels buy and build strategieën. Wij hebben geen vaste investeringstermijn, dit geeft rust en mogelijkheid tot het uitvoeren van een lange termijn strategie.