Internationaal actief voor zowel B2B als B2C

Groothandel in vuurschalen, -zuilen en outdoor cooking equipment Internationaal actief voor zowel B2B als B2C. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 1.100.000

EBITDA

EBITDA € 500.000

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Niet locatiegebonden

SECTOR

Detailhandel
Groothandel

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#30434

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De onderneming is minder dan 10 jaar geleden gestart met de verkoop van (corten-)stalen en gietijzeren vuurschalen, -zuilen en outdoor cooking equipment en bijbehorende accessoires. Inmiddels is zij een zeer bekende naam de in de markt die staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en product innovatie.

Bijzonderheden
De producten worden vervaardigd uit verschillende materialen en uitvoeringen (vorm en afmetingen). De onderneming verkoopt een product met unieke toepassingen ten opzichte van haar concurrenten.

Producten
De afgelopen jaren heeft het bedrijf ingezet op het ontwikkelen en toevoegen van additionele toepassingen en accessoires om het en gebruik door en de beleving van de consument zo optimaal mogelijk te maken.

Klanten
De producten worden geleverd aan zowel grote retailers en wederverkopers (B2B) als particulieren (B2C). De organisatie beschikt over een eigen webshop. De organisatie levert haar producten nationaal en internationaal in nagenoeg alle West-Europese landen (waaronder Duitsland, Oostenrijk, België, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk) en daarbuiten tot in Azië en het Midden-Oosten.

Medewerkers
De dagelijkse leiding van de organisatie is in handen van de DGA/verkoper. Naast verkoper zijn er twee fulltime medewerkers en twee parttimers medewerker actief. Verkoper is verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten, productinnovatie, prijsstelling en contractonderhandelingen met grote klanten. De organisatie heeft in haar huidige groeifase behoefte aan organisatorische uitbreiding en professionaliseren.

Locatie
De organisatie is gevestigd in de driehoek Nijmegen-Eindhoven-'s-Hertogenbosch. De organisatie is gevestigd in een huurpand inclusief opslagruimte, wat eigendom is van verkoper. De aanhoudende groei maakt dat het huidige pand in de nabije toekomst niet toereikend zal zijn en dat uitbreiding, of verplaatsing naar een alternatieve locatie, noodzakelijk zal worden. De organisatie is niet-locatiegebonden en is zeer eenvoudig te integreren op een bestaande locatie.

Potentie
De onderneming is de afgelopen jaren gestaag gegroeid en ook in 2021 zijn de verkoopcijfers over de eerste maanden hoger dan in 2020. Het bedrijf heeft de potentie de komende jaren enorm te groeien.

  • Het concept is uiterst schaalbaar en leent zich voor uitbreiding zowel in binnen- als buitenland;
  • Het bedrijf heeft een sterke merkprofilering en uitstekende naamsbekendheid als basis om op door te bouwen;
  • De producten bieden vele mogelijkheden voor verkoop op onderbelichte (niche) markten;
  • Het product heeft unieke kwaliteiten en waarde verhogende eigenschappen ten opzichte van haar grootste concurrenten.

Reden van verkoop
De DGA kent geen directe opvolging en zoekt een (strategische) partij die de uitgebreide groei- en ontwikkelingskansen van zijn onderneming verder kan benutten. De activiteiten worden gedreven in een besloten vennootschap. 

Beoogde transactie
De beoogde transactiestructuur is een overdracht van 100% van de aandelen. De DGA is bereid om gedurende een nader te bepalen periode verbonden te blijven aan de onderneming, c.q. aan de potentiële koper om de (strategische) groeikansen mede te verzilveren.

Omzet
Indicatie omzet 2020: € 1.100.000,- (2019: € 600.000,-). Indicatie EBITDA 2020: € 500.000,- (2019: €250.000,-). Voor 2021 wordt opnieuw een groei verwacht.

Profiel koper

  • Strategische koper;
  • Investeringsmaatschappij;
  • Vermogende MBI-kandidaat met affiniteit en ervaring op het gebied van sales en (e-)commerce.

Opleiding uitgelicht

RSM business valuation

Dé opleiding in Nederland voor waarderingsdeskundigen met ambitie! Neem deel aan de online informatiesessie op vrijdag 25 juni en leer meer over het Business Valuation programma.