Tussenschakel tussen producent, detailhandel, cateraar en grootkeuken

Ter overname wordt aangeboden een gerenommeerde groothandel in wild- en gevogelteproducten. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 3.000.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Oost Nederland

SECTOR

Agri & food
Detailhandel

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#28733

RECHTSVORM

Op aanvraag

Beschrijving

Ter overname wordt aangeboden een gerenommeerde groothandel in wild- en gevogelteproducten. De onderneming is gevestigd in Oost-Nederland en dient als tussenschakel tussen producent, detailhandel, cateraar en grootkeuken.

Bijzonderheden
De onderneming is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een totaalleverancier met vrijwel alles in het assortiment op het gebied van (biologisch) wild en gevogelte, vanuit alle delen van de wereld, waar de marktbehoefte aan kan hebben. Zo worden naast vleesproducten tevens maaltijden geboden als stamppotten, bami en nasi, veka’s en snacks, salades en diepvriesgroenten. De onderneming levert haar goederen aan afnemers in het hele land.

Financieel
In de afgelopen jaren bedroeg de jaaromzet van de onderneming ieder jaar circa € 2,5 - 3 miljoen, met een stabiel brutomargepercentage van circa 20%. Op EBITDA-niveau realiseert de onderneming circa € 100.000 per jaar.

Transactiestructuur en procedure
In de afgelopen jaren heeft de aandeelhouder met veel passie gewerkt om de onderneming te brengen naar waar het nu is. Vanwege de naderende pensioengerechtigde leeftijd en het ontbreken van geschikte opvolging heeft de aandeelhouder besloten de aandelen in de onderneming te willen verkopen. Ter overname wordt derhalve 100% van de aandelen in de onderneming aangeboden. Het onroerend goed is in eigen beheer en kan in overleg deel uitmaken van het object van transactie, dan wel tegen marktconforme tarieven worden verhuurd aan de kopende partij.

Opleiding uitgelicht

RSM business valuation

Dé opleiding in Nederland voor waarderingsdeskundigen met ambitie! Neem deel aan de online informatiesessie op vrijdag 25 juni en leer meer over het Business Valuation programma.