Groothandel in wild, gevogelte en aanverwante artikelen

Tussenschakel tussen producent, detailhandel, cateraar en grootkeuken
Ter overname wordt aangeboden een gerenommeerde groothandel in wild- en gevogelteproducten. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 3.000.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Oost Nederland

SECTOR

Agri & food
Detailhandel

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#28733

RECHTSVORM

Op aanvraag

Beschrijving

Ter overname wordt aangeboden een gerenommeerde groothandel in wild- en gevogelteproducten. De onderneming is gevestigd in Oost-Nederland en dient als tussenschakel tussen producent, detailhandel, cateraar en grootkeuken.

Bijzonderheden
De onderneming is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een totaalleverancier met vrijwel alles in het assortiment op het gebied van (biologisch) wild en gevogelte, vanuit alle delen van de wereld, waar de marktbehoefte aan kan hebben. Zo worden naast vleesproducten tevens maaltijden geboden als stamppotten, bami en nasi, veka’s en snacks, salades en diepvriesgroenten. De onderneming levert haar goederen aan afnemers in het hele land.

Financieel
In de afgelopen jaren bedroeg de jaaromzet van de onderneming ieder jaar circa € 2,5 - 3 miljoen, met een stabiel brutomargepercentage van circa 20%. Op EBITDA-niveau realiseert de onderneming circa € 100.000 per jaar.

Transactiestructuur en procedure
In de afgelopen jaren heeft de aandeelhouder met veel passie gewerkt om de onderneming te brengen naar waar het nu is. Vanwege de naderende pensioengerechtigde leeftijd en het ontbreken van geschikte opvolging heeft de aandeelhouder besloten de aandelen in de onderneming te willen verkopen. Ter overname wordt derhalve 100% van de aandelen in de onderneming aangeboden. Het onroerend goed is in eigen beheer en kan in overleg deel uitmaken van het object van transactie, dan wel tegen marktconforme tarieven worden verhuurd aan de kopende partij.

Investeerder uitgelicht


MKB Fonds, lange termijn investeerder voor het MKB.
Ondersteunt bij gefaseerde bedrijfsopvolging (pre-exit), professionaliseren en groei middels buy and build strategieën. Wij hebben geen vaste investeringstermijn, dit geeft rust en mogelijkheid tot het uitvoeren van een lange termijn strategie.