Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Groothandel potplanten

Dit unieke in het Westland gelegen bedrijf levert een gepatenteerd planten concept


Beschrijving

Groothandel in potplanten met added value. Dit unieke in het Westland gelegen bedrijf levert een gepatenteerd planten concept, en is ca 3 jaar met dit concept actief, en heeft nu een omzet van ca. € 1.600.000 en zal volgend jaar over de € 2.000.000 gaan. 

Bijzonderheden
Het concept onderscheidt zich doordat het zonder plastic in de markt gezet wordt en zodoende 1 van de eerste bedrijven in de planten en bloemen branch is. Op dit moment is het NO PLASTIC concept zeer actueel en staat het bedrijf zodoende erg in de belangstelling bij de bloemen- en plantenbranche. 

Medewerkers
Het bedrijf heeft 2 vaste medewerkers (3 jaar werkzaam) en verder nog 3 medewerkers met een jaarcontract en 3 tot 4 flexwerkers.

Afzet
Het bedrijf levert voornamelijk aan exporteurs voor Europa en direct aan concept stores in Nederland, België en Duisland.

Kernwaarden

  • Balance
  • Involved
  • Practical
  • Creative
  • 100% Biodegradable

Reden voor verkoop
De DGA van dit bedrijf wil het rustiger aan gaan doen en prefereert alleen nog productontwikkeling.

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor startende ondernemers in de planten branche, die met de overname een goedlopend, georganiseerd bedrijf in handen krijgen met uitstekende groeimogelijkheden.

Mogelijkheden
Ook voor gerenommeerde potplantbedrijven is het een ideale mogelijkheid om hun eigen producten onder een goede merknaam met toegevoegde waarde aan te bieden. Door de toegevoegde waarde zullen zij nog meer winst behalen (management en verkopers zijn immers al aanwezig).

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een Aandelentransactie, waarbij u aandeelhouder wordt van de huidige onderneming. En ook het onroerend goed (ca. 10.000 m2) behoort eventueel tot de mogelijkheden. De DGA is wel bereid om enige tijd een adviserende rol te vervullen om dit mooie bedrijf vloeiend over te laten gaan naar de nieuwe eigenaar, en een goede groei te realiseren.

Geïnteresseerde partijen
Serieus geïnteresseerde en passende partijen zal gevraagd worden om een bieding te doen. Een nadere indicatie van de verwachte koopsom zal in de loop van het proces aan serieus geïnteresseerde partijen verstrekt kunnen worden.

Omzet
€ 1,600,000
Aantal FTE
2-5
Regio
West Nederland
Sector
Agri & food, Groothandel
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#25071