Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Grote winkel met webshop in boxsprings, bedden, matrassen en toebehoren

Aan de rand van het centrum en gericht op het middensegment


Beschrijving

Te koop wordt aangeboden B.V. in de detailhandel (beddenspeciaalzaak met grote webshop) welke is opgericht in 2010 en in 2018 overgenomen is door huidige eigenaar. De winkel is gelegen op een A2/A1 locatie in een grote stad in Brabant. De onderneming is gelegen aan de rand van het centrum op een meubelplein met eigen parkeergelegenheid voor de deur en is dealer van verschillende gerenommeerde merken.

Kerncijfers
Al enkele jaren behaalt de onderneming een stabiele omzet met een bruto marge van circa 42% en gelijkblijvende vaste (overhead) kostenstructuur. Één werkzame vennoot, 40 uur per week en 1 FTE (waarvan contract afloopt begin 2020).

Bijzonderheden
Het betreft een locatie die zeker voor de toekomst met de juiste ondernemer volop uitgroei kansen zal bieden. De winkel dient wel op enkele plaatsen nog gemoderniseerd  te worden. Het betreft een overname in de vorm van voorraad en inventaris. Verder vragen wij een reële overnamesom. 

Huurpand
Het pand heeft op dit moment een vloeroppervlakte van ca 1350m2 met gunstig huurtarief. Het huurcontract loopt ten einde in 2020 maar kan verlengd worden onder dezelfde of andere voorwaarden.

Eigenaar
Na mogelijke verkoop zal vennoot niet werkzaam blijven in het bedrijf.

Reden voor verkoop
De huidige ondernemer wil meer tijd gaan besteden aan andere (zakelijke) activiteiten.

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft aan open te staan voor zowel 1) een Aandelentransactie als 2) een Activa transactie. Dit ter bespreking in onderling overleg. Financiering door huidige verkoper is bespreekbaar.