Handelsbedrijf in tuin- en parkmachines

Heftrucks met keuring en onderhoud

Omzet € 2.300.000

Winst Op aanvraag

Sector Groothandel

RegioZuid-Holland

Beschikbaar
FTE 6-10
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 2.300.000
FTE 6-10
Beschrijving

Wegens gebrek aan een directe opvolging in het bedrijf worden twee goedlopende handelsbedrijven (met keuring en onderhoud) te koop aangeboden. Het gaat om een tweetal vennootschappen die beiden gevestigd zijn op hetzelfde adres, maar waarbij zowel het personeel als de beschikbare ruimte en middelen zo zijn verdeeld dat het twee aparte ondernemingen zijn.

Eerste vennootschap
De bedrijfsactiviteiten van de eerste vennootschap richten zich op de handel in high-end tuin- en parkmachines en de daarbij voorkomende keuringen en onderhouds- en reparatiewerkzaamheden. Te denken valt aan: tractoren en transportmiddelen, reiniging, snoeien en zagen, gazononderhoud, handgereedschappen, generatoren, freesmachines en de daarbij behorende onderdelen, oliën en vetten en toebehoren. Circa 75% van de omzet komt van zakelijke afnemers, zoals agrarische ondernemingen, hoveniersbedrijven, gemeenten, bouwondernemingen en groenvoorzieners. De particulieren kiezen bewust voor kwaliteit van de topmerken als Stihl, Honda, Toro en John Deere en vinden hier de modellen die niet door bouwmarkten en via internet te koop worden aangeboden. Deze particulieren waarderen ook het feit dat de machines onderhouden worden.

Tweede vennootschap
De bedrijfsactiviteiten van de tweede vennootschap richten zich op de handel in interne transportmiddelen, zoals heftrucks, magazijntrucks en de bijbehorende onderdelen en voorzetapparatuur. Onderhoud, keuringen en reparaties worden veelal bij de klant uitgevoerd door een mobiel serviceteam. De klantengroep is trouw en bestaat voor (vrijwel) 100% uit bedrijven die met name actief zijn in de productie en handel. Voor hen zijn de heftrucks bedrijf kritisch, wat maakt dat ze belang hebben aan regelmatig onderhoud en reparaties.

Omzet
De jaarlijkse omzet in het tijdvak 2019 - 2021 is vrijwel constant € 2,3 miljoen op jaarbasis, tegen een gemiddelde brutomarge van 40%. Op basis van de planning en tussentijdse cijfers wordt voor 2022 eenzelfde omzet- en margeniveau verwacht. Het bedrijf kent voorspelbare kosten en heeft een structurele winstgevendheid.

De organisatie
De eigenaar en zijn vrouw zijn beiden werkzaam in deze ondernemingen. De eigenaar is meewerkend voorman en betrokken bij de showroomverkoop, klantenlevering en aansturing van het werkplaatspersoneel. Zijn vrouw is parttime actief op het gebied van (een deel van) de financiële administratie en het onderhouden van de administratieve processen. In het bedrijf zijn 8 vaste medewerkers in dienst, waarvan  7 (ervaren) monteurs en een administratief medewerker die tevens de communicatie met zakelijke klanten verzorgt. In de showroom vinden we, naast de eigenaar, een zaterdaghulp en een oproepkracht alsook een algemeen medewerker die onder een specifieke subsidieregeling valt. De werkzaamheden bij klanten vinden met name in een straal van 25 kilometer plaats en het betreft locaties op Voorne-Putten, de Hoekse-Waard en Noord-Brabant en gemeenten ten zuidwesten van Rotterdam. Het bedrijf is gevestigd op een eigen terrein met diverse opstallen en kent een centrale ligging met een uitstekende bereikbaarheid.

Mogelijkheden
De onderneming biedt goede perspectieven en synergievoordelen voor een bedrijf dat opzoek is naar uitbreiding van het werkgebied en zakelijke klanten. Ook voor een MBI-kandidaat met relevante ervaring en beschikbare financiële middelen biedt het bedrijf goede toekomstmogelijkheden. Indien gewenst is een parttime directievoering mogelijk, afhankelijk van de strategische ambities van de kopende partij.

Transactievorm
De huidige eigenaar is bereid mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf aan zijn opvolger. De periode zal zo lang duren als nodig en zo kort als mogelijk. De vrouw van de eigenaar is eveneens bereid haar werkzaamheden over te dragen maar voor haar geldt dat ze eventueel voor een langere periode parttime beschikbaar kan blijven.

Aangeboden belang
Het betreft een (100%) aandelentransactie voor beide vennootschappen in één koop. Alle contracten met personeel, klanten en leveranciers blijven daarmee van rechtswege intact. Het onroerend goed, bestaande uit het perceel, een kantoor, een showroom, magazijn(en) en werkplaats(en), buitenopslagplaatsen en buitenruimte is geheel op maat gemaakt voor deze onderneming en kan gehuurd worden voor een langere termijn. De huidige eigenaar woont in de naastgelegen woning en is eigenaar van het onroerend goed.

Brookz Sectormonitor Groothandel
Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de sector Groothandel? Daar kan deze Brookz Sectormonitor voor de Groothandelsector jou bij helpen.

Omzet € 2.300.000

Winst Op aanvraag

Sector Groothandel

RegioZuid-Holland

Beschikbaar
FTE 6-10
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 2.300.000
FTE 6-10