Handelsonderneming bos- en tuingereedschappen

Ook onderscheidend in verhuur, reparatie en onderhoud


Beschrijving

Een technische handelsonderneming in bos- en tuingereedschappen met een lange historie (al meer dan 40 jaar actief). Zij levert haar producten aan zowel professionals als aan particulieren. Naast het brede assortiment aan producten blinkt zij ook uit in verhuur, reparaties en onderhoud.

Bijzonderheden
De onderneming onderscheidt zich door haar sterke naam die heeft geresulteerd in een fijnmazig klantennetwerk en een vaste klantenportefeuille met een gunstige spreiding. Daarnaast kenmerkt de onderneming zich met name door kwaliteit en service.

Kerncijfers
De omzet bedraagt € 3.000.000 tot € 4.000.000 in de periode 2015 - 2020, met een stijgende EBITDA van € 70.000 - € 150.000. Het bedrijf beschikt over een loyaal team van circa 20 FTE.

Locatie
De onderneming is gevestigd op een geografisch gunstige locatie, vanwege de centrale ligging in de Benelux.

Geschikt voor
De onderneming is met name interessant voor een strategische koper danwel een MBI-kandidaat, die in staat is om de mogelijke synergiën en een verdere expansie te realiseren. De huidige eigenaar staat er zowel voor open 100% van zijn aandelen te verkopen evenals een gedeeltelijke verkoop.

Potentiële groei bij samenwerking

  • Verhogen verkoopcijfers;
  • Verhogen efficiëntie;
  • Reduceren kosten;
  • De onderneming en de markt leent zich uitstekend om middels een buy and build-strategie verder uit te bouwen.

Reden van verkoop
De groei die de onderneming tot 2018 heeft doorgemaakt zou de ondernemer graag op een gezonde manier terug oppakken en zelfs sterk intensiveren. Het ontbreekt de onderneming op dit moment aan een geschikte kandidaat om dit (samen met de eigenaar) te realiseren.

Traject
Geïnteresseerde partijen kunnen na ondertekening van een geheimhoudingsverklaring het informatiememorandum verkrijgen. 

Omzet

€ 4.000.000

Winst

EBITDA € 100.000

Aantal Fte

21-50

Regio

Locatie anoniem

Sector

Groothandel

Type Klanten

B2B en B2C

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#29604

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!