Hoveniersbedrijf (Friesland/Groningen)

VERKOCHT

Richt zich voornamelijk op aanleg- en onderhoudsactiviteiten

Hoveniersbedrijf in regio Friesland en Groningen met structurele winstgevendheid en B2B/B2C klanten. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 550.000

EBITDA

€ 100.000

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Noord-Nederland

SECTOR

Agri & food
Bouw & installatietechniek

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#29918

RECHTSVORM

VOF

Beschrijving

De onderneming richt zich voornamelijk op aanleg- en onderhoudsactiviteiten in de particuliere en zakelijke markt. Het klantenbestand kent een goede spreiding (particulier en zakelijk) alsmede een hoge mate van klanttrouwheid. Het bedrijf heeft een goede naamsbekendheid en stabiele marktpositie in de markt.

Omzet
Het gemiddelde omzetniveau bedraagt € 550.000,- op jaarbasis. Het bedrijf kent een structurele winstgevendheid. Circa 70 tot 80% van de omzet is afkomstig uit aanlegwerkzaamheden, de resterende circa 20 tot 30% wordt gerealiseerd vanuit onderhoudswerkzaamheden.

Medewerkers
In het bedrijf zijn circa 3 FTE’s actief naast de DGA. In piekperioden en voor specifieke werkzaamheden wordt gebruik gemaakt van flexibele krachten die al jaren bij de onderneming betrokken zijn.

Locatie
De werkzaamheden vinden met name in een straal van 30 kilometer plaats en bestrijkt delen van Groningen en Friesland. Het bedrijf is gevestigd op eigen terrein met diverse opstallen en kent een centrale ligging met een uitstekende bereikbaarheid.

Profielkoper
De onderneming biedt goede perspectieven en synergievoordelen voor een hoveniersbedrijf dat opzoek is naar uitbreiding. Ook voor een MBI-kandidaat met relevante ervaring en beschikbare financiële middelen biedt het bedrijf goede toekomstmogelijkheden.

Reden verkoop
Wegens gebrek aan opvolging in het bedrijf wordt dit goedlopende hoveniersbedrijf te koop aangeboden. De huidige eigenaar is bereid mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf aan zijn opvolger. Ook kan hij zich blijvend inzetten voor acquisitie, tuinontwerp en klantcontact. Het is hem te doen om ruimte te maken voor een ondernemer die de continuïteit waarborgt, zodat de huidige ondernemer zich kan richten op de kansen en uitdagingen waarvan hij energie krijgt.

Aangeboden belang
Het betreft een activa/passiva-transactie. Een (beperkte) voorraad, alle gereedschappen, materieel en inventaris zijn beschikbaar voor overname. Dat geldt ook voor de onderneming zelf, het personeel, lopende contracten, de naam en alle zaken die behoren tot de onderneming. Het onroerend goed, bestaande uit het perceel, een kantoor, enkele loodsen en buitenruimte en een bedrijfswoning, is eveneens te koop. Ook verhuur is mogelijk en zelfs de overname van de onderneming, zonder onroerend goed is bespreekbaar.

Geheimhoudingsovereenkomst
Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst wordt meer informatie beschikbaar gesteld. 

Online Kerstshow woensdag 8 december 16.00 - 17.00 uur

Online Kerstshow


Interactief programma waarbij we samen met een aantal gasten (o.a. Pieter Schoen, Robert De Boeck en Thijs Verheul) terugkijken op het turbulente overnamejaar 2021 en uiteraard vooruitblikken naar wat het nieuwe jaar gaat brengen.

De Kerstshow wordt afgesloten met de uitreiking van de Fusie & Overname Awards 2021.