Hoveniersbedrijf (Friesland/Groningen)

Richt zich voornamelijk op aanleg- en onderhoudsactiviteiten

Hoveniersbedrijf in regio Friesland en Groningen met structurele winstgevendheid en B2B/B2C klanten. Neem contact op via Brookz

Omzet € 550.000

Winst € 100.000

Sector Bouw & installatietechniek · Agri & food

RegioNoord-Nederland

Verkocht
FTE 2-5
Rechtsvorm VOF
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Het bedrijf is reeds verkocht en daarom kun je niet langer reageren op dit profiel.

Omzet € 550.000
FTE 2-5
Beschrijving

De onderneming richt zich voornamelijk op aanleg- en onderhoudsactiviteiten in de particuliere en zakelijke markt. Het klantenbestand kent een goede spreiding (particulier en zakelijk) alsmede een hoge mate van klanttrouwheid. Het bedrijf heeft een goede naamsbekendheid en stabiele marktpositie in de markt.

Omzet
Het gemiddelde omzetniveau bedraagt € 550.000,- op jaarbasis. Het bedrijf kent een structurele winstgevendheid. Circa 70 tot 80% van de omzet is afkomstig uit aanlegwerkzaamheden, de resterende circa 20 tot 30% wordt gerealiseerd vanuit onderhoudswerkzaamheden.

Medewerkers
In het bedrijf zijn circa 3 FTE’s actief naast de DGA. In piekperioden en voor specifieke werkzaamheden wordt gebruik gemaakt van flexibele krachten die al jaren bij de onderneming betrokken zijn.

Locatie
De werkzaamheden vinden met name in een straal van 30 kilometer plaats en bestrijkt delen van Groningen en Friesland. Het bedrijf is gevestigd op eigen terrein met diverse opstallen en kent een centrale ligging met een uitstekende bereikbaarheid.

Profielkoper
De onderneming biedt goede perspectieven en synergievoordelen voor een hoveniersbedrijf dat opzoek is naar uitbreiding. Ook voor een MBI-kandidaat met relevante ervaring en beschikbare financiële middelen biedt het bedrijf goede toekomstmogelijkheden.

Reden verkoop
Wegens gebrek aan opvolging in het bedrijf wordt dit goedlopende hoveniersbedrijf te koop aangeboden. De huidige eigenaar is bereid mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf aan zijn opvolger. Ook kan hij zich blijvend inzetten voor acquisitie, tuinontwerp en klantcontact. Het is hem te doen om ruimte te maken voor een ondernemer die de continuïteit waarborgt, zodat de huidige ondernemer zich kan richten op de kansen en uitdagingen waarvan hij energie krijgt.

Aangeboden belang
Het betreft een activa/passiva-transactie. Een (beperkte) voorraad, alle gereedschappen, materieel en inventaris zijn beschikbaar voor overname. Dat geldt ook voor de onderneming zelf, het personeel, lopende contracten, de naam en alle zaken die behoren tot de onderneming. Het onroerend goed, bestaande uit het perceel, een kantoor, enkele loodsen en buitenruimte en een bedrijfswoning, is eveneens te koop. Ook verhuur is mogelijk en zelfs de overname van de onderneming, zonder onroerend goed is bespreekbaar.

Geheimhoudingsovereenkomst
Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst wordt meer informatie beschikbaar gesteld. 

Brookz Sectormonitor Bouw & Installatietechniek
Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de sector Bouw & Installatietechniek? Daar kan deze Brookz Sectormonitor voor de Bouw & Installatietechniek jou bij helpen.

Omzet € 550.000

Winst € 100.000

Sector Bouw & installatietechniek · Agri & food

RegioNoord-Nederland

Verkocht
FTE 2-5
Rechtsvorm VOF
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Het bedrijf is reeds verkocht en daarom kun je niet langer reageren op dit profiel.

Omzet € 550.000
FTE 2-5