Hoveniersbedrijf (West-Brabant)

Goede naamsbekendheid en stabiele marktpositie in de markt
Hoveniersbedrijf (West-Brabant) met goede naamsbekendheid en stabiele marktpositie in de markt. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 1.500.000

EBITDA

EBIT € 125.000

AANTAL FTE

6-10

REGIO

Zuid Nederland

SECTOR

Agri & food

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#29929

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De bedrijfsactiviteiten richten zich voornamelijk op aanleg- en onderhoudsactiviteit. Het bedrijf heeft een goede naamsbekendheid en stabiele marktpositie in de markt.

Klanten
De onderneming is actief in de particuliere én zakelijke markt. Het klantenbestand kent een zeer goede spreiding (particulier en zakelijk) alsmede een hoge mate van klanttrouwheid. In de zakelijke markt specialiseert het bedrijf zich onder meer in de aanleg en onderhoud van groene speelterreinen (voor scholen en scholenclusters) en aanleg en onderhoud van zwemvijvers voor particulieren is een groeimarkt.

Omzet
Het omzetniveau bedroeg in 2020 circa € 1.550.000,- op jaarbasis. Het bedrijf kent een structurele winstgevendheid. Circa 80% van de omzet is afkomstig uit aanlegwerkzaamheden en ontwerp en de resterende circa 20% wordt gerealiseerd vanuit onderhoudswerkzaamheden. De verdeling bedrijven/particulieren tendeert naar 50% en alle plaatsingen van zwemvijvers (groeimarkt) is verwerkt onder de particuliere omzet.

Medewerkers
In het bedrijf zijn circa 8 FTE actief naast de DGA. In piekperioden wordt gebruik gemaakt van flexibele krachten die al jaren bij de onderneming betrokken zijn. 

Locatie
Het bedrijf is gevestigd op eigen terrein met diverse opstallen en kent een centrale ligging met een uitstekende bereikbaarheid. De werkzaamheden vinden met name in een straal van 30 kilometer plaats.

Profiel koper
De onderneming biedt goede perspectieven en synergievoordelen voor een hoveniersbedrijf dat op zoek is naar uitbreiding. Ook voor een MBI-kandidaat met relevante ervaring en beschikbare financiële middelen biedt het bedrijf goede toekomstmogelijkheden. De directeur/aandeelhouder is bereid mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf aan zijn opvolger.

Aangeboden belang
Het betreft een aandelentransactie waarbij een 100% belang wordt verkregen. Het onroerend goed, bestaande uit het perceel, een kantoor, een loods en buitenruimte en een bedrijfswoning, is eveneens te koop, eventueel na een voorafgaande huurperiode. Overname van alleen de aandelen, zonder koop of huur van het onroerend goed is eventueel ook bespreekbaar.

Geheimhoudingsverklaring
Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst wordt meer informatie beschikbaar gesteld. 

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!