Hoveniersbedrijf

Goede naamsbekendheid en stabiele marktpositie


Beschrijving

Wegens gebrek aan opvolging in het bedrijf wordt een goedlopend hoveniersbedrijf te koop aangeboden. De bedrijfsactiviteiten richten zich voornamelijk op aanleg- en onderhoudsactiviteiten in de particuliere markt en de zakelijke markt.

Kerncijfers
Het gemiddelde omzetniveau bedraagt € 1.100.000,- op jaarbasis. Het bedrijf kent een structurele winstgevendheid. Circa 72% van de omzet is afkomstig uit aanlegwerkzaamheden, de resterende circa 28% wordt gerealiseerd vanuit onderhoudswerkzaamheden.

Klanten
Het klantenbestand kent een zeer goede spreiding (particulier en zakelijk) alsmede een hoge mate van klanttrouwheid. In de zakelijke markt specialiseert het bedrijf zich onder meer in de aanleg en onderhoud van groene speelterreinen.

Personeel
In het bedrijf zijn circa 8 FTE’s actief naast de DGA. In piekperioden wordt gebruik gemaakt van flexibele krachten die al jaren bij de onderneming betrokken zijn. De werkzaamheden vinden met name in een straal van 30 kilometer plaats. Het bedrijf is gevestigd op eigen terrein met diverse opstallen en kent een centrale ligging met een uitstekende bereikbaarheid.

Geschikt voor
De onderneming biedt goede perspectieven en synergievoordelen voor een hoveniersbedrijf dat opzoek is naar uitbreiding. Ook voor een MBI-kandidaat met relevante ervaring en beschikbare financiële middelen biedt het bedrijf goede toekomstmogelijkheden.

Bereidheid voor
De directeur / aandeelhouder is bereid mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf aan zijn opvolger.

Transactievorm en aangeboden belang
Het betreft een aandelentransactie waarbij een 100% belang wordt verkregen. Het onroerend goed, bestaande uit het perceel, een kantoor, een loods en buitenruimte en een bedrijfswoning, is eveneens te koop, eventueel na een voorafgaande huurperiode. Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst wordt meer informatie beschikbaar gesteld.

Omzet

€ 1.100.000

Aantal Fte

6-10

Regio

Zuid Nederland

Sector

Agri & food, Zakelijke dienstverlening

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#27215

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!