ICT-dienstverlener

Voor zakelijke markt

Omzet € 625.000

Winst Op aanvraag

Sector IT-dienstverlening & softwareontwikkeling

RegioNiet-locatiegebonden

Branche ICT-bedrijven

LandNederland

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 625.000
FTE 2-5
Beschrijving

Dit bedrijf is een ICT-dienstverlener die gespecialiseerd is in het ontzorgen van haar klanten voor alle ICT-ondersteuning (hard-/software en support). Opgezet door een ervaren ICT-specialist die dit - samen met de later toegetreden andere aandeelhouder - heeft gebracht waar het nu staat. Vast klantenbestand dat opgebouwd is met MKB-klanten in de dienstensector, de financiële sector, productie en zorg. In huis kennis van alle gebruikelijke systemen die ondernemingen nodig hebben voor hun ICT-infrastructuur op te zetten en te ondersteunen (ook outsourcing voor organisaties die niet zelf de kennis, handen en ervaring hebben om dit in huis te doen). Daarnaast projectmanagement skills bij met name de beide eigenaren om ICT-strategie, implementatie en migratieprojecten uit te voeren.

Omschrijving van de onderneming
Activiteiten bestaan uit opzetten, onderhouden en ondersteunen van ICT-structuur die organisaties in deze dagen nodig hebben voor het laten draaien van hun onderneming. Daarnaast het opzetten en begeleiden van ICT-strategie, implementatie en migratie projecten om een wijziging of verandering binnen een organisatie van A tot Z te kunnen begeleiden.

Bedrijfsactiviteiten

 • Proactief beheer, onderhoud, bewaking en beveiliging van on-prem infrastructuur zoals servers, werkstations, netwerkapparatuur danwel hosting daarvan te faciliteren (managed cloud / colocatie);
 • Levering, implementatie, onderhoud en support op public Cloud producten van Microsoft (o.a. Microsoft 365 en Azure diensten);
 • Levering, implementatie, onderhoud en support op applicatie- en data-infrastructuur (inclusief virtuele werkplekken);
 • Telefonie (VoIP), mobiele telefonie, internetlijnen en -verbindingen (SIP trunks, mail gateways).

Bijzonderheden
De belangrijkste kenmerken van deze onderneming zijn:

 • Kleinschalige ICT-dienstverlener met 2 (ook in operatie actief) directieleden/eigenaren;
 • Organisatie met 5 ICT experts (inclusief 2 eigenaren) en 1 persoon administratieve- en inkoopondersteuning, incidenteel aangevuld door ZZP'ers voor de uitvoering van diensten en projecten;
 • Locatie en werkgebied met name in Westen en beperkt in Midden van Nederland;
 • Eigen colocatie voorzieningen en managed hosting platform;
 • Hoge waardering binnen eigen klantenbestand.

Reden van verkoop
De oprichter eigenaar wil gezien zijn leeftijd afscheid nemen van zijn “ondernemersrol” in het bedrijf. De mede-eigenaar is zelf meer ICT-technisch en projectmanagement georiënteerd, waar ook zijn passie en kennis/kunde ligt. Gezamenlijk hebben zij daarom besloten een strategische koper te zoeken die het bedrijf naar een volgende fase kan brengen. Laatste jaren heeft het ontbroken aan actieve sales en acquisitie waardoor onderneming niet verder gegroeid is terwijl de vraag voor met name het totaal ontzorgen van (MKB) organisaties in hun ICT-behoefte groot is.

Financiële kengetallen
Omzet 2023 komt naar verwachting uit op +/- € 625K met break even resultaat. Omzet was de afgelopen jaren aanzienlijk hoger (€ 1 mln + met zelfs omzet van 1,4 mln in 2020 en EBITDA van 11%) en daling in omzet is veroorzaakt door verlies van grote klant. Genormaliseerde omzet en capaciteit is € 1 mln met EBITDA van 12,5%.

Mogelijke koopreden
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers die met dit bedrijf verder uitbreiding van hun ICT-dienstverlening krijgen (capaciteit en/of regio), met een ervaren en trouw ICT-team om van daaruit verder te groeien. Oprichter-eigenaar is uiteraard beschikbaar voor ware overdracht en om zijn specifieke ICT-project en interim kennis/ervaring in te zetten voor ondersteuning van de verdere groei. Andere mede-eigenaar blijft graag verbonden aan de onderneming en draagt graag zijn kennis en ervaring bij om samen met de nieuwe eigenaar de volgende stap te maken met deze onderneming.

Gewenste transactievorm
Verkoop van alle aandelen in de BV van deze onderneming, waarbij de niet uittredende eigenaar ook open staat voor een participatie indien dit gewenst is bij de koper. 

Succesvol een bedrijf verkopen of overnemen

Op dinsdag 9 april organiseert Brookz in het AFAS Theater in Leusden de Nationale Overname Dag!

10 workshops | 250 ondernemers | Keynote Ron Reinders

35% vroegboekkorting met code EARLY35. (niet geldig voor adviseurs)

Omzet € 625.000

Winst Op aanvraag

Sector IT-dienstverlening & softwareontwikkeling

RegioNiet-locatiegebonden

Branche ICT-bedrijven

LandNederland

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 625.000
FTE 2-5

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
 • 100 % onafhankelijk platform
 • Meer dan 1000 bedrijven te koop
 • Geen extra kosten