Toonaangevende merken exclusief voor Nederland in het portfolio

Bedrijf heeft gedegen reputatie opgebouwd als groothandel in gereedschappen in de metaalindustrie. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 2.300.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

6-10

REGIO

Zuid Nederland

SECTOR

Groothandel
Industrie & productie

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#28562

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Het bedrijf heeft in 15 jaar tijd een gedegen reputatie opgebouwd als groothandel in gereedschappen ten behoeve van de metaalindustrie. De onderneming heeft een aantal toonaangevende merken exclusief voor Nederland in het portfolio. De doelgroep is metaalbewerkende bedrijven.

Activiteiten van de onderneming
De strategie van de onderneming is om klanten volledig te beleveren en ontzorgen bij een aantal metaal bewerkende technieken, door middel van het leveren van de juiste gereedschappen & toebehoren.

Klantenportefeuille
De onderneming levert o.a. een aantal verbruiksgoederen gebaseerd op merkstandaard, waardoor een groot deel van haar klantportefeuille op regelmatige basis afneemt.

Marktaandeel
De onderneming heeft een groot marktaandeel in Zuid-Nederland, met voldoende ruimte voor groei en heeft met een aantal wereldwijd opererende merken exclusiviteit voor distributie in Nederland. De onderneming houdt zelf weinig voorraad en heeft goede afspraken met haar leveranciers.

Locatie
De onderneming beschikt over een eigen kantoorlocatie & magazijn in Zuid-Nederland. Door middel van voorraadbeheersing bij een aantal eindgebruikers wordt repeatomzet geoptimaliseerd.

De onderneming is onderscheidend door:

  • Het brede, hoog kwalitatieve assortiment met exclusieve merken
  • Hoogwaardig service- & kennisniveau binnen het bedrijf
  • Langdurige, duurzame relaties met leveranciers, eindgebruikers en netwerkpartners
  • De sterke inkoopkanalen waardoor de beste prijs wordt bedongen

Groeikansen van de onderneming zijn:

  • Grotere naamsbekendheid buiten Zuid Nederland
  • Uitbreidingen & specialisaties binnen het (sales)team
  • Het optimaliseren van de marketing en salesfunnel

Kans
Deze onderneming biedt een goede kans voor een partij die het potentieel om weet te zetten in verdere groei.

Reden voor verkoop
De oprichter van de onderneming is een verkoper in hart en nieren. In de afgelopen jaren heeft hij met veel succes dit bedrijf opgebouwd. Binnen de organisatie bevindt zich geen geschikte opvolger, waardoor externe overdracht tot de opties behoort.

Geschikt voor
Deze onderneming is een goede overnamekandidaat voor een MBI of strategische koper. Een pre-exit onder de juiste condities is bespreekbaar. 

Kantoor uitgelicht

HSA Lawyers

HSA Lawyers is een boutique advocatenkantoor met een focus op M&A, Private Equity, Venture Capital en op ondernemers toegespitst ondernemingsrecht.