Een kwalitatief hoogstaand en snel groeiend bedrijf met een sterk merk

Het bedrijf vertegenwoordigt een sterk merk in RVS producten met exclusiviteit in de Benelux. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 2.000.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

6-10

REGIO

West Nederland

SECTOR

Groothandel
Industrie & productie

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#28618

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De onderneming is specialist in luchtbehandelingssystemen bestaande uit o.a. ventilatie afzuigkappen, geurfilterkasten, afzuigmotoren, mechanische ventilaties. Daarnaast behoren ook andere RVS-producten tot het assortiment, zoals o.a. werktafels en kasten. 

Kerncijfers
Sinds de start in 2014 vindt er een sterke groei van de omzet plaats, die zich ook in 2020 voortzet.  In 2020 wordt een EBITDA verwacht van ca. € 475.000,-. 
Er is geen bankschuld.

Bijzonderheden
Dit bedrijf vertegenwoordigt een sterk merk in RVS producten met exclusiviteit in de Benelux.

Klanten
Het merendeel van de klanten zijn groothandels en installateurs (BtB) die leveren aan o.a. de horeca en grootkeuken bedrijven. 

Vestiging
De onderneming is gevestigd in de Randstad met een spreiding van de klanten over heel Nederland en België. Het pand wordt gehuurd met een korte termijn huurovereenkomst. De onderneming is verplaatsbaar.

Succesfactoren
Het kunnen leveren van maatwerk (en op verzoek installeren), de zeer hoge kwaliteit, vooruitstrevende oplossingen (w.o. domotica) tegen scherpe condities, naast vooral ook de betrouwbaarheid, zorgen voor een groeiend klantenbestand en zijn dus de succesfactoren.

Vraagprijs
De verkoopvraagprijs voor deze onderneming bedraagt € 1.500.000,- op basis van een 100% aandelenovername, inclusief ca. € 350.000,- Eigen Vermogen.

Geschikt voor 
Dit bedrijf is geschikt voor een commercieel “zware” MBI-er (en niet vreemd van techniek) of een strategische partij die wil uitbreiden met activiteiten en met een heel sterk merk. 

Eigen middenelen
Om een soepele (bank)financiering mogelijk te maken, dient een koper over minimaal € 500.000,-  aantoonbare eigen middelen te kunnen beschikken. 

Kantoor uitgelicht

HSA Lawyers

HSA Lawyers is een boutique advocatenkantoor met een focus op M&A, Private Equity, Venture Capital en op ondernemers toegespitst ondernemingsrecht.