Juridisch vertaalbureau Engels-Nederlands v.v.

Gebaseerd op actuele en relevante wetgeving en jurisprudentie
Juridisch vertaalbureau Engels-Nederlands v.v. gebaseerd op actuele en relevante wetgeving en jurisprudentie ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 545.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

2-5

REGIO

West Nederland

SECTOR

Media, reclame & communicatie
Zakelijke dienstverlening

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#30793

RECHTSVORM

VOF

Beschrijving

Een juridisch vertaalbureau met een degelijke reputatie. Men levert accurate en betrouwbare vertalingen, gebaseerd op actuele en relevante wetgeving en jurisprudentie. Het bureau levert juridische vertalingen Nederlands/Engels en Engels/Nederlands, beëdigde vertalingen en correctie- en redactiewerk voor een vaste kring van klanten.

Bijzonderheden
Het vertaalbureau onderscheidt zich van andere juridische vertaalbureaus doordat er bovengemiddeld veel aandacht wordt besteed aan kwaliteit en consistentie. Klanten omschrijven de dienstverlening als 'snel', 'precies', 'gedegen', 'betrouwbaar' en 'betrokken'. De onderneming levert al bijna twee decennia haar diensten aan vooraanstaande internationale advocatenkantoren.

Personeel
Naast de twee eigenaren zijn er drie projectmanagers in dienst voor de planning, afstemming en uitvoering van de werkzaamheden. Alle drie zijn zij daarnaast gekwalificeerd om de vertaalwerkzaamheden uit te voeren, waardoor binnen de vaste staf van het bureau iedere medewerker inzetbaar en declarabel is. Daarnaast wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van een flexibele schil van freelancers.

Reputatie
De reputatie en de merknaam van het bedrijf staan garant voor een bewezen constante stroom aan opdrachten die de koper toe kan voegen aan de eigen omzet.

Kerncijfers
De omzet van 2020 bedraagt ca. € 545.000,- met een EBITDA van ca. € 185.000,-

Transactievorm
Een eventuele transactie zal een activa-passivatransactie zijn. De verkoopvraagprijs voor het vertaalbureau bedraagt € 600.000,-.

Geschikt voor
De koper is bij voorkeur een strategische partij die de activiteiten van het vertaalbureau in haar eigen portfolio kan integreren en daar synergievoordelen mee behaalt. Een andere mogelijkheid is een overname door een MBI-kandidaat die affiniteit heeft met de branche en die bij voorkeur al ervaring heeft met vertaalactiviteiten of met juridische dienstverlening. Ook collega-bedrijven die op zoek zijn naar een specifieke niche in vertaaldiensten kunnen waarde toevoegen aan hun eigen activiteiten met dit bedrijf.

Mogelijkheid
Een interessante mogelijkheid en een uitdaging voor een onderneming of ondernemer om dit bedrijf verder door te ontwikkelen op basis van bewezen kwaliteit en een goede reputatie. 

Investeerder uitgelicht


MKB Fonds, lange termijn investeerder voor het MKB.
Ondersteunt bij gefaseerde bedrijfsopvolging (pre-exit), professionaliseren en groei middels buy and build strategieën. Wij hebben geen vaste investeringstermijn, dit geeft rust en mogelijkheid tot het uitvoeren van een lange termijn strategie.