Leverancier/installateur zonnepanelen en energieproducten

VERKOCHT

Levert direct aan B2C en heeft veel groeipotentie

Leverancier/installateur van zonnepanelen en energieproducten die direct levert aan B2C met veel doorgroei mogelijkheden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 1.200.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

11-20

REGIO

Midden-Nederland

SECTOR

Bouw & installatietechniek

TYPE KLANTEN

B2C

PROFIELNUMMER

#29928

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De onderneming is een allround leverancier/installateur van zonnepanelen en aanverwante energieproducten. Dit bedrijf heeft in de afgelopen 10 jaar duizenden woningen en bedrijven van zonnepanelen voorzien. Positionering van het bedrijf en marketing qua prijs, kwaliteit en service zit aan de bovenkant van de markt.

Klanten
Het bedrijf verkoopt direct aan de consument en neemt de klant alle werk uit handen. De organisatie heeft een zeer goede naam en reputatie opgebouwd en heeft een zeer trouwe klantenkring.

Medewerkers
De onderneming heeft ca. 18 medewerkers in dienst en is gevestigd in het midden van Nederland. Het werk wordt voor 95% uitgevoerd op locatie bij de klant, waardoor het bedrijf zeer gemakkelijk kan worden verplaatst. 

Omzet
De omzet van 2020 is € 1,2 miljoen met een genormaliseerde Ebitda van € 140.000. De verwachting voor 2021 is een stijging van meer dan 50%. 

Reden verkoop
De huidige eigenaar runt het bedrijf ruim 10 jaar en wil zich graag op andere activiteiten gaan richten in het buitenland. Uiteraard is de eigenaar bereid een bepaalde periode bij het bedrijf betrokken te blijven voor een goede overdracht.

Profiel koper
De koper dient bij voorkeur affiniteit met de branche te hebben. Koper kan een strategische partij zijn, maar ook een MBI-kandidaat die op deze wijze een perfecte start kan maken en zich kan richten op het uitbouwen van de omzet en de bijbehorende organisatie.   

Transactievorm
Er is sprake van een aandelenoverdracht.

Vraagprijs
De vraagprijs voor deze unieke organisatie is € 750.000. Er zit een eigen vermogen in de organisatie van ongeveer € 300.000. Om een soepele financiering mogelijk te maken, dient de koper over voldoende eigen middelen te beschikken.  

Online Kerstshow woensdag 8 december 16.00 - 17.00 uur

Online Kerstshow


Interactief programma waarbij we samen met een aantal gasten (o.a. Pieter Schoen, Robert De Boeck en Thijs Verheul) terugkijken op het turbulente overnamejaar 2021 en uiteraard vooruitblikken naar wat het nieuwe jaar gaat brengen.

De Kerstshow wordt afgesloten met de uitreiking van de Fusie & Overname Awards 2021.