Metaalbedrijf

Gespecialiseerd in ferro/non-ferro metalen
Metaalbedrijf gespecialeerd in ferro/non-ferro metalen en een van de betere spelers van deze markt. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 1.000.000

EBITDA

EBITDA € 200.000

AANTAL FTE

6-10

REGIO

Oost Nederland

SECTOR

Industrie & productie
Zakelijke dienstverlening

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#29840

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De onderneming is een specialist in het stralen en conserveren van zowel ferro als non-ferro metalen, in diverse formaten en hoeveelheden. Het bedrijf is onderscheidend, omdat ze zeer klant- en servicegericht werken, in combinatie met een goede kwaliteit.

Klanten
Het klantenbestand is divers en verspreid over meerdere branches. Het bedrijf is in haar markt een van de betere spelers. Afnemers zijn vooral productiebedrijven in de metaal, zoals apparaten- en machinefabrieken. Het bedrijf is beperkt commercieel actief in de markt, klanten zijn loyaal en meestal langdurig klant.

Omzet
Het bedrijf is volwassen en financieel stabiel en gezond. Het bedrijf behaalt structureel een gemiddelde omzet van € 1 miljoen, met een EBITDA van circa € 200.000. Daarbij worden de activa gehuurd worden van een gelieerde onderneming.

Locatie
Het bedrijf is gevestigd in Oost-Nederland. Het bedrijfspand is eigendom van de ondernemers, vanuit een aparte BV. Het bedrijfspand kan verhuurd worden van verkoper.

Medewerkers
De bedrijfsactiviteiten worden vanuit een werkmaatschappij verricht. De werkzaamheden worden door een team van een viertal medewerkers uitgevoerd. Dit is exclusief het meewerkende directieteam van ruim 2 FTE.

Reden verkoop
De verkoper wil zich richten op andere ondernemersactiviteiten. Er is besloten om de aandelen van het bedrijf te verkopen. Het bedrijf biedt een stabiele basis met verdere potentie tot groei, aangezien er de laatste jaren niet echt commercieel meer geïnvesteerd is.

Profiel koper
Deze propositie is vooral interessant voor strategisch kopers, die al deze activiteiten uitvoeren of aanvullend wensen aan te kopen. Ook kan het interessant zijn voor een passende MBI-kandidaat. Koper dient over voldoende eigen inbreng te beschikken.

Transactie
De voorgenomen transactie betreft de verkoop van 100% van de aandelen van de onderneming. De prijs voor de aandelen cash and debt free is bepaald op € 900.000. Verkoper is bereid een warme overdracht te realiseren na de transactie. Overname in bedrijf heeft volledig verkoopmandaat. Op basis van een NDA is er een informatiememorandum beschikbaar bij serieuze interesse.

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!