Metaalconstructiebedrijf

Kleinschalig familiebedrijf met goede naam
Metaalconstructiebedrijf in Noord-Holland met goede naam en B2B-klanten ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 400.000

EBITDA

EBITDA € 50.000

AANTAL FTE

2-5

REGIO

West Nederland

SECTOR

Industrie & productie

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#29536

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Het bedrijf houdt zich bezig met het (waar nodig) bedenken, maar vooral vervaardigen van metalen constructies en (onder-)delen. De onderneming wordt geëxploiteerd vanuit een besloten vennootschap, is al vele jaren actief op met name de Noord-Hollandse (zakelijke) markt en heeft een goede naam opgebouwd.

Bijzonderheden
De afgelopen jaren lag de omzet tussen ca. € 400K. en € 600K bij steeds een positief resultaat.

Reden voor verkoop
Met name vanwege hun leeftijd wensen de eigenaren hun bedrijf aan een geschikte partij over te dragen, waarna de ene aandeelhouder zijn werkzaamheden graag wil afbouwen en de andere aandeelhouder nog wel enkele jaren binnen de onderneming zou willen blijven werken.

Personeel
Naast de eigenaren is er momenteel sprake van een vaste medewerker. Naar verwachting zal deze medewerker (om verklaarbare redenen) binnen afzienbare termijn de onderneming verlaten.

Locatie
Het bedrijf is gevestigd in een goed geoutilleerd eigen bedrijfspand in de kop van Noord-Holland. De onderneming gaat ervan uit dat het bedrijfspand na overdracht aan de kopende partij wordt verhuurd, maar ook verkoop van het pand is bespreekbaar.

Transactievorm
Ondanks het feit dat de onderneming vanuit een besloten vennootschap wordt geëxploiteerd, wordt uitgegaan van een activatransactie, tenzij de kopende partij ook het onroerend goed wenst over te nemen. Er is een uitgebreider informatiememorandum aanwezig dat (op basis van een ondertekende geheimhoudingsverklaring) aan geïnteresseerde partijen beschikbaar kan worden gesteld.

Overnamesom
De overnamesom in geval van een activatransactie bestaat uit de waarde van de materiële vaste activa (vermeerderd met een stille reserve), plus een bedrag aan goodwill dat is gebaseerd op de genormaliseerde verdiencapaciteit van de onderneming.

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!