Multifunctionele brouwerij

Met kapitaalbehoefte van €200.000,-

Multifunctionele brouwerij, op een monumentale A-locatie in Noord-Holland. Neem contact op via Brookz

Omzet Op aanvraag

Winst Op aanvraag

Sector Agri & food

RegioNoord-Holland

Verkocht
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Het bedrijf is reeds verkocht en daarom kun je niet langer reageren op dit profiel.

Omzet Op aanvraag
FTE 2-5
Beschrijving

De brouwerij ziet met name potentie voor groei in de B2B-sector. Ze hebben een capaciteit van 180.000 L productie per jaar en ze gebruiken hiervan 23% voor eigen gebruik in de brouwerij/het restaurant. De overige capaciteit is beschikbaar voor B2B-verkoop. In de omgeving van deze onderneming reserveren supermarkten schapruimte voor lokale bieren. In totaal maakt deze organisatie 8 speciaalbieren op eigen recept.

Bijzonderheden
Deze van origine bierbrouwerij is vanwege haar multifunctionaliteit de moeite waard om te bezoeken voor een leuk dagje uit. De brouwerij biedt naast hun eigen gebrouwen speciaalbieren ook het volgende aan:

  • Restaurant
  • Soulfood-bar
  • Winkel met onder andere eigen merchandise
  • Delivery & take-away van ‘bierpizza’, vegan food, salades, ribs en drankjes
  • Music & art evenementen met jazzmuziek, kunstexposities en stand-up comedyshows

Beschibaar als evenementenhal
Hiernaast zal de brouwerij ook beschikbaar zijn als evenementenhal voor partijen. Catering wordt hierbij verzorgd. In het tweede kwartaal van 2022 zal deze bierbrouwerij haar deuren openen de bouw van de brouwerij zelf al in een gevorderd stadium. Hiernaast is er al zicht op lokale afzet bij twee grote supermarkten, een hotel, twee restaurants, 6 culinaire en bierfestivals.

Business Model
Deze brouwerij gaat, naast het brouwen van bier, haar inkomsten genereren als winkel en restaurant. Er is dus sprake van zowel B2B als B2C. Er zijn reeds al B2B-orders ontvangen. 

Gewenst type investeerder
Angel investor en/of venture capitalist.

USP’s
Er wordt gewerkt met een elite meesterbrouwer, die al meer dan 50 jaar ervaring heeft in deze branche. Deze brouwer is een pionier in de bierbrouwerij en de grondlegger van één van de meest bekende brouwerijen van Nederland. Dit in combinatie met de uitzonderlijke A-locatie zorgt ervoor dat deze organisatie zich goed weet te profileren in de huidige biermarkt. Daarnaast is het horeca concept uniek en veelzijdig.

Benodigd kapitaal
€200.000,- (totale ronde is €723.000,- , echter is €523.000,- hiervan al geïnvesteerd).

Investeringsbehoefte
Zo’n €100.000,- zal worden besteed aan het aannemen van een horeca/sales manager die B2B op gaat zetten. Met het overige bedrag zal er geïnvesteerd worden in een bottelmachine en het opzetten van B2B. 

Aantal founders en medewerkers
1 founder, 85 investeerders als ambassadeurs, 1-5 medewerkers.

Ervaring
Deze brouwerij beschikt over zeer ervaren ondernemers. Samen beschikken zij over 50 jaar brouw ervaring, meer dan 25 jaar hospitality- en managementervaring en ervaring in de retail.

Omzetcijfers
Nog geen omzet met de B2B verkoop en het multifunctionele pand. Wel zijn er al B2B orders binnengekomen. Prognose komende 12 maanden €4.500.000,-. Omzet prognose maand 13-24: €6.400.000,-

Overige relevante informatie
Er is in eerdere ronde al €493.000,- geïnvesteerd, waarvan €126.000,- door middel van crowdfunding is opgehaald, €80.000,- eigen inbreng is, een private investor €50.000,- heeft geïnvesteerd en €237.000,- is geïnvesteerd door partners.

Brookz Sectormonitor Agri & Food
Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de sector Agri & Food? Daar kan deze Brookz Sectormonitor voor de Agri & Food jou bij helpen.

Omzet Op aanvraag

Winst Op aanvraag

Sector Agri & food

RegioNoord-Holland

Verkocht
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Het bedrijf is reeds verkocht en daarom kun je niet langer reageren op dit profiel.

Omzet Op aanvraag
FTE 2-5