Jaarlijks komt 90% van de klanten terug

Online aanbieder van bedrijfsopleidingen en examens met groot vast klantenbestand. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 83.000

EBITDA

EBITDA € 20.000

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Zuid Nederland

SECTOR

IT, online & e-commerce

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#30371

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Het bedrijf is 10 jaar geleden opgericht door één van de huidige eigenaren. Het bedrijf is één van de eerste opleiders met een volledig online erkende opleiding- en examensysteem. De afgegeven certificaten/diploma’s zijn volledig rechtsgeldig. Sinds 2011 beschikt het bedrijf al over het ISO 9001-certificaat. De gegeven opleidingen zijn in deze vorm uniek in Nederland en dan vooral de cursus BHV. 

Klanten
Er zijn verschillende vaste klanten (400 klanten); dit zijn grote franchiseketens.

Business model
De opleidingen zijn erkend. De kwaliteit van de opleidingen en examens is gegarandeerd. Daarnaast voldoen ze aan de eisen van de huidige Arbowet. De opleidingen die online worden aangeboden zijn o.a. Bedrijfshulpverlening en Logistiek. De opleiding Bedrijfshulpverlening is de meest verkochte. Klanten die dit eenmaal hebben gedaan, moeten jaarlijks terugkeren voor het vernieuwen van het certificaat. Hierdoor komt jaarlijks 90% van de klanten terug. Gezien de klantengroep is het goed mogelijk om aanvullende opleidingen op deze manier aan te bieden via de website.

Medewerkers
In 2019 en een gedeelte van 2020 is er een fulltime medewerker in dienst geweest voor klantenbenadering. Dit heeft tot een omzetstijging geleid van bijna 300% in 2020 ten opzichte van 2019. In april 2020 is ervoor gekozen om de klantenbenadering door een parttime medewerker vanuit huis te laten doen. Hierdoor zijn de kosten verlaagd. De omzet laat in 2020 een groei zien van bijna 50%. Natuurlijk wordt er ook online geïnvesteerd, zodat potentiële klanten het bedrijf weten te vinden voor de aangeboden opleidingen. 

Omzet
Gezien de groei die gerealiseerd is, was er in 2020 een EBITDA van € 20.000 bij een omzet van € 83.000 en voor 2021 wordt een EBITDA verwacht van € 70.000 bij een omzet van € 150.000. Hier zullen de komende jaren verder de vruchten van geplukt kunnen worden doordat 90% van de klanten jaarlijks terug komen.

 

Aangeboden belang
Er zal sprake zijn van een aandelentransactie.

Verkooprijs
De vraagprijs voor de overname bedraagt € 135.000,-.

Geschikt voor
Online aanbod in opleidingen voor commerciële MBI'er of als uitbreiding voor een strategische partij.

Opleiding uitgelicht

RSM business valuation

Dé opleiding in Nederland voor waarderingsdeskundigen met ambitie! Neem deel aan de online informatiesessie op vrijdag 25 juni en leer meer over het Business Valuation programma.