Online marketing- en webbureau

VERKOCHT

Inclusief klantenbestand met 52 opdrachtgevers en terugkerende omzet

Online marketing & webbureau inclusief klantenbestand ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 220.000

EBITDA

EBITDA € 61.664

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Midden-Nederland

SECTOR

IT, online & e-commerce
Media, reclame & communicatie

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#29922

RECHTSVORM

VOF

Beschrijving

Dit online marketing- en webbureau focust zich op webshops. Het bedrijf heeft circa 52 opdrachtgevers in het MKB, waarvan 13 webshops. Dit bureau is eind 2018 opgezet door beide vennoten en is sindsdien hard gegroeid. De onderneming levert full service-oplossingen op het gebied van online marketing: website/webshop design & ontwikkeling, hosting & onderhoud, online marketing (SEA, SEO, social media-advertenties).

Businessmodel
Buiten het ontwikkelen van de websites/webshops en het opzetten en onderhouden van marketingcampagnes wordt er gebruik gemaakt van een winstgevend abonnementsmodel voor hosting en onderhoud. De onderneming heeft een volledig kant en klare marketing en salesfunnel ingericht om te groeien. Dit behelst een voorspelbaar kanaal voor het genereren van leads en een salesfunnel met 4 goed gedocumenteerde fasen met substappen waarin de lead wordt geconverteerd tot klant.

Bedrijfsresultaat
De coronamaatregelen hebben weinig invloed gehad op het bedrijfsresultaat. Sterker nog, de laatste maanden van 2020 en begin 2021 tijdens de tweede lockdown waren de beste tot nu toe qua omzet en winstgevendheid. De onderneming had een omzetgroei van 120%, in 2019 bedraagde de omzet €100.000 en in 2020 €220.000. Er zijn maandelijkse recurring inkomsten uit hosting, onderhoud en support van websites en marketingcampagnemanagement. De huidige recurring inkomsten zijn €5233 per maand.

Klanten
De klantenkring is trouw en stabiel. Het bedrijf wil zich inzetten om trouwe klanten bij een professioneel bedrijf onder te brengen wat dezelfde waarden onderschrijft. Dat is een belangrijke factor in de keuze voor de ideale overnamekandidaat.

Overige informatie

  • Het gebruikte CMS voor websites/webshops is WordPress/Woocommerce. Backups en updates zijn grotendeels geautomatiseerd.
  • Uurtarief dat gehanteerd wordt voor zowel development, design als online marketing is €85.
  • Goed gedocumenteerde systemen/processen waarmee het primaire proces efficiënt uitgevoerd kan worden.

Geschikt voor 
Ideale uitbreiding voor gevestigde web development/online marketingbureaus. 

Transactie
De verkopers wensen het volledige klantenbestand te verkopen via een activa/passiva-transactie. Dit behelst de volgende onderdelen:

  • Hosting/SLA contracten voor hosting/support/domeinnamen;
  • Marketingcontracten;
  • Het volledige klantenbestand;
  • Partnerships met verschillende PR/media/content bureau’s die nieuwe klanten aanleveren;
  • Optioneel: vast team van design/development/online marketing freelancers;
  • Optioneel: de bedrijfsnaam, website, systemen, sales en marketing methoden, etc.

Reden voor verkoop
Een van de twee vennoten is vanwege zijn partner recentelijk geëmigreerd naar Nieuw-Zeeland. Tot dusver is hij nog full-time aan het werk voor het bedrijf en werkt hij gedeeltelijk Nederlandse uren, ondanks de 12 uur tijdsverschil. Dit verloopt prima, maar in acht nemende dat dit (op lange termijn) geen wenselijk scenario is wil hij het bedrijf op termijn verlaten. De andere vennoot vindt dit daarom een goed moment om een al langer aanwezige ambitie te verwezenlijken en een nieuw softwarebedrijf te starten. Als resultaat zijn zij nu op zoek naar een koper voor het bedrijf.

Online Kerstshow woensdag 8 december 16.00 - 17.00 uur

Online Kerstshow


Interactief programma waarbij we samen met een aantal gasten (o.a. Pieter Schoen, Robert De Boeck en Thijs Verheul) terugkijken op het turbulente overnamejaar 2021 en uiteraard vooruitblikken naar wat het nieuwe jaar gaat brengen.

De Kerstshow wordt afgesloten met de uitreiking van de Fusie & Overname Awards 2021.