Online platform inclusief app

Bemiddeling van ZZP'ers & uitlenen van uitzendkrachten

Omzet € 250.000

Winst Op aanvraag

Sector Zakelijke dienstverlening · Detailhandel

Branche Uitzendbureaus

LandNederland

RegioWest

ProvincieNoord-Holland

Verkocht
FTE 1
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B

Het bedrijf is reeds verkocht en daarom kun je niet langer reageren op dit profiel.

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 250.000
FTE 1
Beschrijving

Het platform is innovatief en is ontworpen om te voldoen aan de flexibele arbeidsbehoeften binnen een specifieke branche. De oorspronkelijke drijfveer voor de ontwikkeling van het platform ontstond vanuit een eigen behoefte van de oprichters die reeds werkzaam waren binnen deze branche met een eigen organisatie, waar een tekort aan (flexibele) arbeidskrachten werd ervaren.

Het platform
Het platform is gebouwd om medewerkers te faciliteren die niet vast, maar juist flexibel willen werken bij diverse opdrachtgevers.

Gespecialiseerd platform
Het bedrijf is opgezet als een gespecialiseerd platform dat zich richt op het plaatsen van open diensten (flexibele schil) specifiek voor de branche. Opdrachtgevers zijn in staat om heel eenvoudig met een aantal klikken (dag)diensten te plaatsen, die zij met haar eigen team niet ingevuld krijgt. Het doel daarbij was om een gedeelte van de personeelsbezetting van de bedrijven binnen de branche te voorzien (flexibele schil), met een focus op het bieden van arbeidsmogelijkheden voor zowel uitzendkrachten als zzp'ers. 

Lean & mean opzet
Het platform is na een uitgebreide ontwikkelingsfase door een professionele software bouwer (Nederlands), officieel gelanceerd in april 2023. Naast een webomgeving voor opdrachtgevers, is er voor zowel de opdrachtgever als de medewerker ook een mobiele app (iOS & Android) beschikbaar. Ondanks de flinke investering in de ontwikkeling van het platform is er voor de dagelijkse operatie bewust gekozen voor een lean & mean opzet. Er staan géén vaste medewerkers op de loonlijst.

Gestage groei
Het bedrijf ziet het aantal medewerkers dat flexibel bij diverse bedrijven in de branche wilt werken, en daarmee indirect niet aan de gebruikelijke starre roosters wilt vastzitten, gestaag toenemen met ±150-200 profielen per week (totaal 2300+ profielen). Deze medewerkers worden geworven met behulp van diverse online marketingcampagnes op o.a. sociale media, waarbij overigens tot op heden met een beperkt marketingbudget is gewerkt. Deze groei kan daarom zeker nog versneld worden als er meer marketingbudget zal worden besteed.

Nieuwe opdrachtgevers
Ondanks de groeiende interesse van werknemers om in de branche flexibel te werken, ondervindt het platform/bedrijf uitdagingen bij het aantrekken van nieuwe opdrachtgevers. De huidige marktdynamiek met stijgende kosten en hoge druk op de marges binnen de sector en de branche specifiek, heeft geleid tot een uitdagende situatie waarbij opdrachtgevers terughoudend zijn om extra kosten te maken voor de inzet van medewerkers via externe platformen. De aansluiting van nieuwe opdrachtgevers gaat dan ook één voor één of ‘bedrijf per bedrijf’.

Opleidingsmogelijkheden nieuwe medewerkers & koppelingen
Om met het platform onderscheidend te kunnen zijn ten opzichte van overige bestaande platformen, is er bij de oprichting niet alleen specifiek voor een niche of specifieke branche gekozen, er zijn ook direct opleidingsmogelijkheden geïntegreerd om nieuwe medewerkers voor te bereiden op de werkomgeving. Medewerkers weten waar ze aan de slag gaan en hebben ‘ervaring’.

Daarnaast is de registratie van nieuwe medewerkers en de verloning maximaal geautomatiseerd en zijn er koppelingen gerealiseerd met de uitzendsoftware van Easyflex. Zo vinden uren registraties plaatsen in de app en worden deze wekelijks automatisch ingeschoten in de software van Easyflex.

Reden voor verkoop
Ondanks het geloof in het concept en de potentie ervan op de lange termijn, erkent het team achter het platform dat er een gebrek is aan tijd, energie en middelen om het platform naar een volgende fase te brengen. Om deze reden overwegen de oprichters momenteel om het platform te verkopen.

Geschikt voor
Het platform zou ook goed kunnen passen bij een bestaande uitzendorganisatie die graag instapklare oplossing wilt inkopen. Daarnaast is uitbreiding naar een andere sector ook zeer goed denkbaar, omdat de software dusdanig is opgebouwd, dat feitelijk elke cao kan worden toegevoegd en ondersteund.

Omzet € 250.000

Winst Op aanvraag

Sector Zakelijke dienstverlening · Detailhandel

Branche Uitzendbureaus

LandNederland

RegioWest

ProvincieNoord-Holland

Verkocht
FTE 1
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B

Het bedrijf is reeds verkocht en daarom kun je niet langer reageren op dit profiel.

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 250.000
FTE 1

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten