Productie, handel en multichannel verkoop, voornamelijk online

Outdoor accessoires- en kleding met eigen sterk merk in Midden-Nederland ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 1.200.000

EBITDA

EBITDA € 250.000

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Midden Nederland

SECTOR

IT, online & e-commerce
Industrie & productie

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#29814

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De onderneming is al meer dan 35 jaar actief in outdoor-gerelateerde producten. Het heeft in deze periode een trouwe klantenkring aan zich weten te binden middels een uitstekende service en aftersales. De onderneming is actief in het hogere segment van de 'outdoor reiziger'. De producten worden onder eigen merk verkocht. Middels het aanbieden van innovatieve, eigentijdse artikelen via diverse verkoopkanalen bereikt men de doelgroep.

Bijzonderheden
De producten zijn verkrijgbaar bij meer dan 300 fysieke verkooppunten in Nederland, België en Duitsland en voornamelijk online via de eigen webshop en andere grote online portals. Het bedrijf is in 1985 opgericht. De DGA heeft één medewerker.

Activiteiten
De activiteiten bestaan onder andere uit het assembleren en reinigen van outdoor-producten, welke plaatsvinden in een eigen productielocatie. Daarnaast richt men zich op het vermarkten van outdoor-producten en outdoor-accessoires.

Rechtsvorm
Besloten vennootschap.

Locatie
Het bedrijf is gevestigd een huurpand in Midden-Nederland en is eventueel verhuisbaar.

Aangeboden belang
De vennootschap in de vorm van 100% van de aandelen.

Omzetindicatie
De gemiddelde omzet in de afgelopen jaren bedroeg € 1,2 mln. De groeiprognose voor de omzet in de komende jaren is circa 4% per jaar met een EBITDA van € 250k in 2021.

Profiel koper
Deze onderneming is interessant voor de strategische koper die het assortiment wil verbreden of wil toetreden tot de (outdoor) vrijetijdsmarkt. Deze onderneming biedt een kans aan diegene om als ondernemer te gaan opereren. De diverse activiteiten bieden namelijk een solide basis om het bedrijf voort te zetten. De onderneming kan tevens interessant zijn voor een ondernemende MBI-kandidaat met kennis van en ervaring in de branche.

Reden van verkoop
De ondernemer wil na 15 jaar een volgende stap zetten in zijn persoonlijke carrière en daarmee wenst hij zich te richten op andere ambities.

Timing
Verkoop overdrachtsperiode is op korte termijn in overleg mogelijk.

Informatie memorandum
Na het tekenen voor geheimhouding, is bij interesse zowel extra schriftelijke, als mondelinge informatie beschikbaar.

Opleiding uitgelicht

RSM business valuation

Dé opleiding in Nederland voor waarderingsdeskundigen met ambitie! Neem deel aan de online informatiesessie op vrijdag 25 juni en leer meer over het Business Valuation programma.