Participatie | Nationale Muziekloterij zoekt investeerder & financier(s)

Social Business met maatschappelijke insteek


Beschrijving

De Nationale Muziekloterij is een initiatief om muziek in onze cultuur te kunnen blijven stimuleren, inspireren en innoveren. De initiatiefnemers zijn zelf Limburgers die muziek met de paplepel hebben meegekregen. De Nationale Muziekloterij wordt professioneel opgezet, met de loterij-experts van LOTNL en ook in samenwerking met de LBM (Limburgse Bond van Muziekgezelschappen) en KNMO (vereniging Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie), om zo het belang te onderstrepen.

Bijzonderheden
Meegaan met de huidige en toekomstige tijd vraagt om andere initiatieven om onze vereniging gezond en duurzaam te houden. De opbrengst van de loterij gaat voor 50% direct naar de (amateur) muziekvereniging. Een deelnemer aan de loterij kan er ook nog een leuke prijs mee winnen én de aandacht voor het belang van muziek wordt ermee gewonnen.

Waarom een Nationale Muziekloterij?
Al eeuwen is muziek een belangrijk onderdeel van onze cultuur en draagt het bij aan een positieve ontwikkeling van mensen. Als muziekvereniging hebben wij dus als rol om een positieve bijdrage voor de gemeenschap te vervullen. Onze samenleving verandert continu, waarop wij als muziekvereniging inspelen. De factor ‘tijd’ van vrijwilligers alsmede de digitalisering van onze samenleving zorgt ervoor dat we ook op zoek gaan naar andere wijzen om dit cultureel erfgoed duurzaam te behouden. Hiermee zorgen we voor onze eigen gemeenschap en de toekomstige generaties dat zij kunnen blijven genieten, ontspannen en plezier kunnen beleven aan het maken en/of beluisteren van muziek, oftewel “Geef toekomst muziek”.

Hoe gaat de onderneming dat doen?
Door middel van het opzetten van een goede doelen loterij voor muziekverenigingen. Een loterij is een bekend fenomeen, eenvoudig uit te rollen en creëert aandacht. De inspanning om een deelnemer te werven is éénmalig en het rendement is duurzaam.

Wat gaat de onderneming doen en wat wordt er verwacht?
De onderneming gaat dus zoveel mogelijk muziekverenigingen en deelnemers enthousiast benaderen om als donateur op deze wijze de muziekvereniging te ondersteunen. Familie, vrienden, bekenden en iedereen die de vereniging of muziek in het algemeen een warm hart toedraagt.

Investeerder/financier
De vereniging zoekt een investeerder of financier die afhankelijk van het te kiezen scenario een bedrag van € 50.000 of meer wil inbrengen voor dit social business initiatief. De Muziekloterij heeft deze middelen nodig om de groei en uitbouw te kunnen bewerkstelligen. Uit de exploitatie komt dan voldoende middelen om ook aan de verplichtingen te kunnen voldoen.

Omzet

€ 100.000

Winst

EBIT € 20.000

Aantal Fte

1

Regio

Niet locatie gebonden

Sector

IT, online & e-commerce, Participatie

Type Klanten

B2B en B2C

Profielnummer

#27585

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!