Participatie | Onroerend goed project Saba - Caribisch Nederland

Ondernemer zoekt lening (1-3 jaar) en/of participant
Het terrein leent zich bij uitstek voor doorverkoop aan een kleine specifieke doelgroep in het hoogste particuliere marktsegment. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 5.000.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

1

REGIO

Locatie anoniem

SECTOR

Vastgoed
Participatie

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#26258

RECHTSVORM

Op aanvraag

Beschrijving

Het terrein ligt op een helling met overvloedige tropische vegetatie en adembenemende uitzichten op de omliggende vallei en de blauwe Caribische Zee. De totale oppervlakte bedraagt ca. 230.000 m2 (ca. 23 ha.). 

Achtergrond
De eigenaren hebben het terrein uit een erfenis van hun ouders verkregen. Door het aantal erfgenamen is het niet mogelijk gebleken om het terrein te ontwikkelen of verkavelen. Derhalve hebben zij besloten om het terrein op korte termijn in één geheel te verkopen.  

Prijs
De richtprijs voor de aankoop is ca. USD. 3.000.000,-/≈ ¼ 2,646,152,-.

Bestemming
Het terrein leent zich, mede door het unieke en exclusieve karakter ervan en dat van het eiland in het algemeen, bij uitstek voor doorverkoop aan een kleine specifieke doelgroep in het hoogste particuliere marktsegment, of ontwikkeling van een luxe “boutique hotel/spa resort”.

Waarborgen en rendement
De geldverstrekker ontvangt als zekerheid, tegen een minimaal symbolisch bedrag, een aandeel in de rechtspersoon welke het terrein aankoopt. Bij doorverkoop draagt de geldverstrekker dit belang voor hetzelfde symbolische bedrag weer over aan de rechtspersoon, en ontvangt daarbij tevens:

Afhankelijk van de doorverkoopprijs zal het totale rendement voor de geldverstrekker 32-49% bedragen. In geval van de eventuele ontwikkeling van het terrein kan de geldverstrekker tevens opteren om als equity partner hierin te participeren.

Rechtszekerheid
In Caribisch Nederland geldt de Nederlandse wetgeving. Als zodanig is de rechtszekerheid van partijen gewaarborgd, en het vestigen van een hypotheek vanuit Nederland mogelijk.

Reden voor verkoop
De huidige ondernemer wil verdere groei van de onderneming financieren door een deel van de aandelen te verkopen.

Aangeboden belang
De verkopende ondernemer wil in samenspraak met de koper afstemmen wat exact verkocht wordt.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft aan open te staan voor zowel 1) een Aandelentransactie als 2) een Activa transactie. Dit ter bespreking in onderling overleg.

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers en investeerders.

Procedure en contactgegevens
Indien deze propositie voor u of één van uw relaties interessant is, dan vernemen wij dit graag. Na ondertekening van een NDA ontvangt u van ons meer informatie in de vorm van een informatiememorandum.

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!