Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Participatie | SaaS-oplossing die verdwenen auto's opspoort zoekt groeikapitaal

Klaar om versneld uit te rollen


Beschrijving

Gezocht wordt naar investeerders voor twee nieuw gebouwde post-corona toepassingen voor banken en verzekeraars.

Financiering auto's
Merendeel van de gekochte auto's worden gefinancierd. In deze dramatische tijden kunnen velen deze financiering uiteindelijk niet terugbetalen. In sommige landen vluchten mensen dan zelfs het land uit. Het financiële verlies is enorm; per auto wordt er gemiddeld 20.000 euro verlies genoteerd. Pre-corona werden er door de financiers (zoals banken) meer dan 100.000 auto's gezocht. Post-corona is de schatting dat dit naar 300.000 auto's groeit. Banken hebben de verkopende partij gevraagd om met een oplossing te komen. Deze heeft de onderneming ontwikkeld.

Gestolen auto's
In Europa worden jaarlijks 700.000 auto’s gestolen. De meesten vinden een 'nieuwe eigenaar' in Oost-Europa en Afrika. Door een koppeling met het kenteken en chassisnummerregister van de diverse overheden zijn wij in staat deze auto’s op te sporen.

SaaS-oplossing
Voor beide problemen heeft de onderneming een SaaS-toepassing geprogrammeerd en daarnaast een mobile app ontwikkeld. Alles is geprogrammeerd, getest en geaccepteerd om versneld om uit te rollen.

Backend
Hierin kunnen banken en verzekeraars de gewenste auto’s opgeven.

Applicatie 
Door middel van de app, Report a Car, kunnen consumenten auto's rapporteren. Indien de consument een hit heeft, ontvangt hij/zij een geldbedrag + punten. De bank of verzekeraar ontvangt direct een e-mail, plus een notificatie in het systeem. Tevens worden alle betrokken partijen, zoals politie en sleepdiensten, onmiddellijk geïnformeerd.

Crowdsourcing
Deze vorm van crowdsourcing is enorm populair. Report a Car gebruikt dit principe; using location tracking and mapping technology om auto’s te rapporteren.

Covid19-crisis
Door de Covid19-crisis is er een noodzaak om een snellere uitrol te realiseren.

Gezocht naar
De onderneming is op zoek naar financiële en of strategische partners uit om deel te nemen in deze internationale start up.