Participatie | WKK/koelproject in de energiesector

Investering van één of meerdere investeerders gevraagd


Beschrijving

De partij is internationaal actief op het gebied van projectontwikkeling in verschillende energiesectoren en zoekt een of meerdere investeerders ten behoeve van een WKK/koelproject in Nederland.

Restwarmte
Onderhavig WKK/koelproject bestaat uit de synergie tussen een WKK-installatie en een aantal koelcellen die de restwarmte van de WKK betrekken middels een absorptie koelmachine om zuivel- en diepvriesproducten te koelen en koel te houden. Alle drie type machines zijn beproefde installaties die zich individueel meer dan bewezen hebben. Het is de combinatie ervan die dit project uniek maakt.

Productie kWh
De Warmte-Kracht-Koppeling installatie loopt op aardgas dat van het aardgasnet wordt betrokken middels een netaansluiting terwijl de geproduceerde stroom op het net wordt gezet zodat er behalve warmte ook stroom wordt geproduceerd beide met een vermogen van 1 Megawatt (el. + therm). De verwachte kWh productie is 10 miljoen kWh die voor ca. 5 cent per kWh op de stroommarkt wordt verhandeld.

Investering
Beide stroomverkoop en warmtebenutting middels koeling leveren per jaar zo’n € 600.000 op. De jaarlijkse kosten bedragen zo’n € 250.000. De totale investering, aanschaf WKK, koelcellen, absorptiekoelmachine en gas- en stroom aansluiting bedraagt zo’n € 250.000 zodat de terugverdientijd minder dan een jaar is.

Betrokkenheid investeerder
De betrokkenheid van de investeerder is dus hooguit een jaar, maar kan indien gewenst worden verlengd tot 5 jaar tegen een rentepercentage van 10 procent per jaar.

Vertrouwelijk
Vanzelfsprekend wordt uw reactie vertrouwelijk en onder NDA behandeld.

Sector

Bouw & installatietechniek, Participatie

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#28881

Brookz 500

Schrijf je nu (gratis) in voor de Brookz 500 en ontvang begin december deze dubbeldikke jaargids in je brievenbus!

Schrijf je in!