Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Portefeuille handelsactiviteit suikervervangers

Met contract fabrikant exclusief voor de BeNeLux


Beschrijving

Wegens heroriëntatie en behoefte aan een nieuwe uitdaging biedt een handelsbedrijf haar bedrijfsactiviteiten aan, inclusief de actuele voorraad per overnamedatum. De portefeuille betreft consumables in de vorm van suikervervangers. Hiermee speelt het bedrijf in op de groeiende markt van gezonde voeding en alternatieven voor suiker. De toepassingen variëren van gebruik in bakproducten, sauzen, marinades en kookproducten alsook in warme en koude dranken.

Bijzonderheden
Het totale assortiment bestaat inmiddels uit 17 producten (en daarbinnen meerdere smaken), welke allemaal worden geleverd door een fabrikant in China. Met deze fabrikant is een exclusief contract gesloten voor de handelsactiviteiten in de gehele Benelux. De fabrikant levert de producten inclusief verpakking en het contract kan worden overgenomen door de nieuwe eigenaar. Binnen het huidige contract kan de productie en levering nog sterk worden uitgebreid. De fabrikant garandeert een hoge kwaliteitsstandaard, welke nodig is voor de Nederlandse markt. Onder meer voldoet de producent volledig aan de voorwaarden die HACCP stelt.

Verkoop
Verkoop van de producten vindt plaats via de eigen webshop, shop-platforms van derden, via de groothandel en aan een aantal grote winkelketens in Nederland en België. De handling en transport is momenteel uitbesteed aan een handlingbedrijf in het zuiden van Nederland. Verwacht wordt dat de omzet in 2019 zal uitkomen rond € 433.000. De marge op producten variëren van 22% tot 85%, afhankelijk van het product en het verkoopkanaal.

Voorraad
De overname betreft eveneens de actuele voorraad per overnamedatum. Deze voorraad bevindt zich bij het handlingbedrijf en heeft een omvang die voor de onderneming een snelle levertijd mogelijk maakt. Er zijn geen incourante voorraden aanwezig, wat de overnemende partij in staat stelt om de leveringen te garanderen. Aan een aantal winkelbedrijven wordt op bestelling geleverd, waarbij de levertijd ongeveer 10 tot 12 weken bedraagt. Het vervoer vindt per containerschip plaats.

Kansen
De onderneming biedt goede perspectieven en synergievoordelen voor een (groot) handelsbedrijf dat opzoek is naar uitbreiding van haar assortiment en klantengroep en zich beweegt om de groeiende markt van gezonde voeding.

Bereidheid eigenaar
De huidige eigenaar is bereid mee te werken aan een goede en soepele overdracht van de portefeuille aan de koper.

Transactievorm
Het betreft een activa passiva transactie vanuit een bestaande eenmanszaak. Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst wordt meer informatie beschikbaar gesteld.

Omzet
€ 433,000
Aantal FTE
1
Regio
Midden Nederland
Sector
Detailhandel, Groothandel
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#28052
Rechtsvorm
Eenmanszaak