Producent van gepersonaliseerde maaltijdbox zoekt investeerder

Snelgroeiende maatschappelijke impact-startup

Snelgroeiende maatschappelijke impact startup zoekt investeerder voor verdere groei. Neem contact op via Brookz

Omzet € 365.000

Winst Op aanvraag

Sector Horeca, toerisme & recreatie

RegioNiet-locatiegebonden

Verkocht
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2C

Het bedrijf is reeds verkocht en daarom kun je niet langer reageren op dit profiel.

Omzet € 365.000
FTE 2-5
Beschrijving

Nederland kampt met een groot probleem in het bestrijden van overgewicht en ongezonde voeding waarbij meer dan de helft van Nederland overgewicht heeft. Het bedrijf biedt hiervoor een unieke oplossing. Een maaltijdbox met eigen geproduceerde gezonde, voedingsrijke maaltijden & snacks die binnen enkele minuten klaar gemaakt worden. Maaltijdplan en voeding volledig afgestemd op de klant zijn persoonlijke doel op basis van de software. Persoonlijk contact en digitale coaching waar nodig. Geen dure dieetboeken, apps of calorieën tellen. Er wordt enorm veel tijd bespaard met een methode op wetenschappelijke basis. 

Abonnementsdienst die alle frustratie uit handen neemt
Een abonnementsdienst die alle frustraties voor het volgen van een dieet uit handen neemt door het hele proces van het opstellen van een maaltijdplan tot het klaarmaken van de maaltijden te verzorgen voor de gehele dag. De klant hoeft alleen nog maar het plan te volgen zonder enige moeite en met externe digitale coaching. 

Onze maaltijd schema's zijn opgesteld in samenwerking met voedingsdeskundigen, de maaltijden vers bereid in eigen productie en de gezonde tussendoortjes van A-leveranciers op het gebied van gezonde voeding. Elke week ontvangt de klant zijn gepersonaliseerde maaltijdbox waarmee het gestelde doel wordt bereikt. Elke maaltijd is binnen enkele minuten klaar te maken, van 100% fruit smoothies tot uitgebalanceerde en gezonde avondmaaltijden. Het plan kan volledig vegetarisch worden gevolgd door de klant, waarbij wij in de toekomst toe willen naar een complete vegan lijn.

Door middel van een heldere flow op onze website stellen wij de klanten de benodigde vragen om zijn of haar maaltijdplan te maken en af te stemmen op de persoonlijke behoeftes, hierbij kunnen bepaalde producten en of ingrediënten worden uitgesloten. De klant hoeft geen dure dieetboeken en of apps aan te schaffen, geen calorieën meer te tellen, geen inkopen meer te doen en hoeft niet alles af te wegen en te bereiden. De klant is er zeker van dat het goed zit met de voeding op basis van echte kwaliteitsproducten. Het is een oplossing die is gebaseerd op feiten en een wetenschappelijke achtergrond, meer of minder kilocalorieën binnen krijgen dan er worden verbrand, en dat op de meest gemakkelijke manier.

Daarnaast wordt voedselverspilling tegengegaan, jaarlijks geschat op €524 miljoen, door het exact leveren wat nodig is. Op het einde van de week ontvangt de klant een feedback en progressie formulier, deze wordt geanalyseerd door ons team en waar nodig worden de volgende schema’s van de klant hierop aangepast.

De voordelen

  • Schaalbaarheid – Met de huidige logistieke en productiestructuren in combinatie met de software is het product enorm schaalbaar, en kan er met enkele stappen worden uitgebreid naar België en Duitsland. 
  • Software - Onze eigen software stelt ons in staat om de klant tot op de calorie nauwkeurig een gepersonaliseerde maaltijdbox aan te bieden. Van begin tot eind is de personalisatie van het product doorgevoerd.
  • Data gedreven bedrijf - Van begin tot eind in de keten is er inzicht in de kosten tot op de calorie nauwkeurig. Op klantniveau is inzichtelijk wat de kosten, marges en verkopen zijn.
  • Ingevroren producten – Naast de hogere voedingswaardes van direct diepgevroren producten is het makkelijker werkbaar met een shelf life van circa 5 maanden. 
  • Marktvalidatie succesvol
  • In de afgelopen maanden hebben wij de markt gevalideerd op een aantal onderdelen:
  • Conversie - Een enorm sterke conversie met groot potentieel op verdere ontwikkeling van de online marketing.
  • Customer Life Time - Klanten blijven het abonnement afnemen omdat ze zien dat er op deze manier echt progressie wordt geboekt en het een unieke aanpak is.
  • Terugkerende klanten - Klanten keren na pauzes van het abonnement terug, dit laat zien dat het niet een eenmalige afname is.
  • Klanttevredenheid - Hoge klanttevredenheid 4.6/5 op Trustpilot, klanten ervaren het gemak. Nu de marktvalidatie aanwezig is willen wij vol inzetten op het verder verzilveren van de voorsprong in de markt en verder opschalen.

Cijfers
De afgelopen 6 maanden is er een omzet behaald van €150.000 waarbij er al break even wordt gedraaid. De investering zal worden gebruikt voor het opschalen van de marketing en het uitbreiden van de software.

Founders
Het bedrijf is opgericht door twee broers met een missie om iedereen gemakkelijker gezonder te laten eten en zijn doel te laten bereiken. Sinds de start van de onderneming zetten zij zich elke dag in om het bedrijf tot een succes te brengen en de onderneming te laten groeien. Van het startpunt in een ruimte van 20m2 tot het huidige pand van 200m2. De broers hebben een passie voor sport en gezondheid in combinatie met ondernemerschap. Hierbij is er een achtergrond in de IT, logistiek, voeding, supply chain en productie management. Door het verzamelen van de juiste mensen bij het team hebben zij in korte tijd een uniek en succesvol product kunnen neerzetten in de markt

Trends
Op basis van het onderzoek van het FSIN wordt ingeschat dat van de 80 miljard euro die de consument in 2030 aan eten zal besteden, 27,5 miljard euro onder de categorie gemak valt. In 2019 was dat nog 16,8 miljard euro, dus dat is een groei van maar liefst 64 procent.

Brookz Sectormonitor Horeca, Toerisme & Recreatie
Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de sector Horeca, Toerisme & Recreatie? Daar kan deze Brookz Sectormonitor voor de Horeca, Toerisme & Recreatier jou bij helpen.

Omzet € 365.000

Winst Op aanvraag

Sector Horeca, toerisme & recreatie

RegioNiet-locatiegebonden

Verkocht
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2C

Het bedrijf is reeds verkocht en daarom kun je niet langer reageren op dit profiel.

Omzet € 365.000
FTE 2-5