Producent van modems en routers

Voor Operational Technology-markt

Omzet € 1.000.000

Winst EBITDA € 275.000

Sector IT-dienstverlening & softwareontwikkeling · Industrie & productie

RegioMidden-Nederland

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 1.000.000
FTE 2-5
Beschrijving

Bedrijf ontwikkelt en produceert modems en routers voor de OT-markt. Spelers op deze markt zijn veelal utiliteitsbedrijven zoals voor energiedistributie, verkeersmanagement, waterschappen, enzovoort. Kortom: alles waarbij de processen van industriële apparatuur in het veld op afstand vanuit een centrale organisatie beheerd worden. Relatief conjunctuur-ongevoelig en klanten komen via zoekopdrachten op internet en mond-tot-mondreclame.

De bedrijfsactiviteiten

  • Ontwikkeling (hardware en software) en productie van netwerk routers en modems.
  • Ontwikkeling van maatwerk producten binnen het kader van de technische expertise.
  • Ondersteuning bij implementatie van eigen producten in bestaande netwerk-infrastructuur.

Bijzonderheden
Doordat industriële apparatuur steeds vaker op afstand wordt verbonden met een centraal netwerk, neemt de vraag naar industriële netwerkproducten toe. Het bedrijf beschikt over overdraagbare diepgaande en unieke kennis op het gebied van de netwerktechnieken van vandaag en van de toekomst om haar niche mark te kunnen blijven bedienen.

Verkoop
Verkoop is wereldwijd, direct aan de eindgebruiker (utiliteitsbedrijf) dan wel via wederverkopers. Ook producten voor OEM-klanten (maatwerkproducten en producten onder eigen label). De regelmatig terugkerende klanten genereren een gemiddelde omzet van € 40.000 per jaar, waarbij gemiddeld 4 afnemers, jaarlijks ca. de helft van de totale omzet genereren.

Overdracht
Directeur/DGA is tevens technisch manager en is bereid om nog geruime tijd mee te werken voor geleidelijke overdracht van kennis. Aangezien marktontwikkeling en marketing nooit een hoge prioriteit hebben gehad (de producten 'verkopen zichzelf'), liggen er voor een koper goede mogelijkheden tot omzetvergroting. Geleidelijke overname is bespreekbaar. Van kopende partij wordt dan verwacht om over technische en marketingstaf te beschikken met ervaring op het gebied van producten voor de IT- en OT-markt.

Brookz Sectormonitor IT-dienstverlening & Softwareontwikkeling
Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de sector IT-dienstverlening & Softwareontwikkeling? Daar kan deze Brookz Sectormonitor voor de IT-dienstverlening & Softwareontwikkeling jou bij helpen.

Omzet € 1.000.000

Winst EBITDA € 275.000

Sector IT-dienstverlening & softwareontwikkeling · Industrie & productie

RegioMidden-Nederland

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 1.000.000
FTE 2-5