Producent van uniek gepatenteerd constructiespeelgoed

Met internationale groeipotentie


Beschrijving

De onderneming die wordt aangeboden via een activa-passiva transactie is een producent van innovatief constructiespeelgoed. De afzetkanalen bevinden zich zowel op de retail als de educatieve markt. De omzet wordt zowel binnen als buiten Europa gerealiseerd, daarbij beschikt de onderneming over internationale groeipotentie.

Kerncijfers
De onderneming heeft de eerste producten op de markt gebracht en is klaar om door te groeien naar een volwassen onderneming. De onderneming beschikt over nagenoeg nieuwe productiebenodigdheden met daarbij meerdere productlijnen. Het bedrijf is in het bezit van meerdere ideeën om het product nog innovatiever te maken.

Potentieel
De afgelopen jaren is het potentieel van het speelgoed beloond met een aantal hoogwaardige internationale awards die betrekking hebben op het innovatieve karakter van het speelgoed. Zodoende kan een nieuwe eigenaar met de juiste kennis de onderneming laten doorgroeien tot een internationale speler op de speelgoedmarkt. De groei van de onderneming zal gefaciliteerd worden door:

  • Het implementeren van de reeds ontwikkelde innovaties in de productlijn;
  • Schaalvoordelen creëren door een gezamenlijke productie hierdoor kan de brutomarge exceptioneel stijgen;
  • Naamsbekendheid verhogen middels een actieve sales en marketingstrategie.

Reden verkoop
Aangezien het verkopen van speelgoed niet binnen de corebusiness valt van de huidige eigenaren zijn zij opzoek naar een koper om de onderneming naar de volgende fase te brengen.

Aangeboden belang
Beoogd wordt een activa-passiva transactie, waarbij het gaat om voorraden, merkrechten, productiemallen en matrijzen en andere productie gerelateerde activa. Dit aanbod vormt een mooie propositie voor een aanbieder van gelijksoortig (kinder)speelgoed, die haar assortiment wil verbreden en de capaciteiten heeft om met dit product naar een volgend niveau te groeien.

Omzet

€ 1.000.000

Aantal Fte

2-5

Regio

Niet locatie gebonden

Sector

Overig

Type Klanten

B2B

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#28164

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!