Review-platform met 85% netto-marge

SaaS-platform met hoog groeipotentieel en spectaculaire winstmarge


Beschrijving

Een online reviewwebsite met onafhankelijk en transparant platform. Een belangrijk verschil met andere partijen is dat dit platform niet direct wordt betaald door de beoordeelde bedrijven (wat een conflict of interest zou geven), maar indirect via een netwerk van affiliates, met beperkte invloed van de beoordeelde bedrijven.

Bijzonderheden
Een bedrijf met een zeer onderhoudsarme (geautomatiseerde) website en zeer lage arbeidskosten, wat resulteert in een spectaculaire marge. (85% netto-marge in 2019). Het bedrijf is de afgelopen 5 jaar, elk jaar met (minimaal) 50% gegroeid. Zonder al te veel moeite kan het bedrijf met minder dan 2 werknemers gerund worden. Met meer moeite kan er een nog hogere groei behaald worden t.o.v. de prognose volgens de huidige eigenaren. 

Omzet
De omzet in 2019 was € 584.000 met een nettowinst van 85%. Voor 2020 wordt geprognotiseerd op € 749.000 met een EBIT van circa 84%.

Landschap
De webshop biedt de nieuwe eigenaar een vaste basis in het online review-landschap en een zeer goede basis voor een enorme groei.

Affiniteit
Affiniteit met de SEO e-commerce is gewenst, maar niet noodzakelijk. Deze kennis kan worden overgedragen.

Eigen vermogen
Om in aanmerking te komen als kandidaat-koper dient de kandidaat over voldoende eigen middelen te beschikken.

Reden voor verkoop
De huidige ondernemers hebben nog een ander bedrijf in een volledige andere branche en willen met de verkoop in het andere bedrijf investeren.

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen. Bij interesse kan na tekenen van een geheimhoudingsverklaring een verkoopmemorandum overlegd worden.

Omzet

€ 584.000

Winst

EBIT € 495.000

Aantal Fte

1

Regio

Niet locatie gebonden

Sector

IT, online & e-commerce, Overig

Type Klanten

B2C

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#28973

Brookz 500

Schrijf je nu (gratis) in voor de Brookz 500 en ontvang begin december deze dubbeldikke jaargids in je brievenbus!

Schrijf je in!