Rijwielzaak (Limburg)

Aangesloten bij 'soft-franchise-formule' met Taiwanese producten
Rijwielzaak in Limburg met franchiseconcept ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 600.000

EBITDA

€ 100.000

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Zuid Nederland

SECTOR

Detailhandel

TYPE KLANTEN

B2C

PROFIELNUMMER

#30056

RECHTSVORM

VOF

Beschrijving

De onderneming is oorspronkelijk opgericht in 1938. Inmiddels staat de derde generatie al enkele tientallen jaren aan het roer van deze bekende familiezaak. Lange tijd betrof het een universele rijwielzaak, maar sinds 2014 is men aangesloten bij een concept, een 'soft-franchise-formule'. Het concept is een grote en bekende Taiwanese producent van rijwielen en toebehoren met een compleet pakket. Het merk maakt kwalitatief prima rijwielen tegen een acceptabele prijs en een uitstekende naamsbekendheid. Europa is een belangrijke afzetmarkt voor de onderneming en in Lelystad beschikt het bedrijf over een grote productiefaciliteit voor de Europese markt. De onderneming biedt hun franchisenemers goede ondersteuning op allerlei gebieden.     

Locatie
De rijwielzaak is gevestigd in Limburg, een fietsprovincie bij uitstek. De onderneming is tevens gevestigd op een prima locatie middenin de kern van een middelgrote Limburgse plaats. Het pand wordt te huur aangeboden. De huidige eigenaren wonen in de bovenwoning en willen daar ook graag na de transactie blijven wonen.

Medewerkers
Naast de eigenaar zijn er nog twee mensen werkzaam voor de onderneming: een monteur en een parttime verkoper. In vergelijking met de branche heeft de onderneming daarmee een gemiddelde omvang.

Reden verkoop
De onderneming wordt verkocht omdat de huidige eigenaren een tandje terug willen schakelen. Te koop wordt aangeboden de voorraad, inventaris en het immaterieel actief.

Transactie
De huidige eigenaren zijn bereid om de nieuwe eigenaar nog te ondersteunen na de overname.  

Omzet
De omzet was in een lange reeks van jaren vrij stabiel. Maar in de jaren 2019 en 2020 is de omzet en ook het resultaat gestegen. Dit onder impuls van toegenomen belangstelling voor E-bikes en in tegenstelling tot andere sectoren heeft de rijwielbranche kunnen 'profiteren' van de effecten van de coronacrisis. De omzet in werkplaats is inmiddels een belangrijk onderdeel en is stijgende. 

Vraagprijs
Afhankelijk van de waarde van de voorraad op de overnamedatum bedraagt de overnamesom ca. €300.000,00. 

Procedure
Er is een uitgebreid informatiememorandum opgesteld. Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst is dit memorandum beschikbaar voor serieuze gegadigden.

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!