Schoonheidssalon

Actief in mid- en high-end-markt
Schoonheidssalon in Noord-Kennemerland ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 225.000

EBITDA

EBITDA € 40.000

AANTAL FTE

2-5

REGIO

West Nederland

SECTOR

Detailhandel
Gezondheidszorg & farmacie

TYPE KLANTEN

B2C

PROFIELNUMMER

#29588

RECHTSVORM

Eenmanszaak

Beschrijving

De salon is actief in de mid- & high-end-markt en biedt enerzijds diverse behandelingen aan en verkoopt anderzijds producten van verschillende bekende merken. 

Bijzonderheden
De onderneming wordt geëxploiteerd vanuit een eenmanszaak, is al vele jaren actief in de regio en heeft een goede naam opgebouwd.

Kerncijfers
In het jaar 2019 bedroeg de omzet ca. € 225K. Het bedrijfsresultaat is positief en marktconform.

Reden voor verkoop
De eigenaresse wenst haar salon over te dragen om na overdracht nog eens iets heel anders te kunnen doen. Indien de kopende partij dit wenst, is zij bereid om (in het kader van een soepele overdracht) na de overnamedatum nog korte tijd ten behoeve van de onderneming actief te blijven.

Personeel
Naast de eigenaresse, die parttime in de salon werkt, is er momenteel sprake van vier parttime medewerksters, waarvan er twee een dienstverband voor onbepaalde tijd hebben.

Locatie
Het bedrijf is gevestigd op een goede locatie in het centrum van een bekende plaats in Noord-Holland. De salon is onlangs nog gemoderniseerd en heeft naast een mooie winkelruimte ook twee representatieve behandelkamers. Het bedrijfspand is in eigendom. Het is de bedoeling om het pand na overdracht aan de kopende partij te verhuren. Eventueel is ook de overname van het pand onder voorwaarden bespreekbaar.

Transactievorm
Vanwege het feit dat de onderneming vanuit een eenmanszaak wordt geëxploiteerd, is er sprake van een activatransactie. De salon kan interessant zijn voor een persoon/dame met kennis en/of affiniteit van de markt, dan wel voor een strategische partij die qua locaties wenst uit te breiden en wellicht bepaalde behandelingen aan het bestaande palet wenst toe te voegen. Er is een uitgebreider informatiememorandum aanwezig dat (op basis van een ondertekende geheimhoudingsverklaring) aan geïnteresseerde partijen beschikbaar kan worden gesteld.

Overnamesom
De overnamesom bestaat uit bedragen voor: 1) inventaris & apparatuur, 2) goodwill (op basis van de omzet- & resultaatpotentie) en 3) het bestand aan courante voorraden per de overnamedatum.

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!