Schoonmaakbedrijf

IN ONDERHANDELING

Met een goede reputatie en naamsbekendheid

Schoonmaakbedrijf gespecialiseerd in de sector dienstverlening met een goede reputatie en naamsbekendheid. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 400.000

EBITDA

EBITDA € 103.000

AANTAL FTE

6-10

REGIO

Zuid-Nederland

SECTOR

Zakelijke dienstverlening

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#29930

RECHTSVORM

VOF

Beschrijving

Het betreft een schoonmaakbedrijf gevestigd met meer dan 12 jaar ervaring in de branche. Het bedrijf houdt zich bezig met een breed assortiment aan diensten en activiteiten in de schoonmaakbranche vooral gericht op MKB-bedrijven in de dienstverlening.

Bijzonderheden
De onderneming heeft een goede reputatie en naamsbekendheid opgebouwd door hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Het bedrijf wordt geëxploiteerd in een vennootschap onder firma en heeft een kleine en flexibele organisatie met deskundig en vakbekwaam personeel.

Klanten
De onderneming heeft een actief bestand van circa 50 klanten in het MKB. Bij de klanten is een hoge mate van klanttevredenheid en er is vaak sprake van langdurige relaties.

Locatie
Het bedrijf is gevestigd in Zuidoost-Nederland.

Omzet
Sinds de komst van de firmant in 2017 heeft het bedrijf de omzet kunnen uitbreiden naar het huidige niveau. In 2020 is een omzet gerealiseerd van € 0,4 miljoen, voor 2021 wordt een omzet begroot op een gelijk niveau. De orderportefeuille is goed gevuld. Het bedrijf heeft weinig last van Covid. De genormaliseerde EBIT-marge 2020 van ca. 18%. 

Medewerkers
Het bedrijf heeft gemiddeld 7 FTE in loondienst.

Vraagprijs
Het betreft een activatransactie met een vraagprijs van € 145.000, inclusief goodwill.

Reden verkoop
De onderneming is winstgevend en heeft de potentie om het klantenbestand te vergroten. De huidige firmanten hebben besloten om deze uitbreiding niet meer zelf te gaan doen (gezien de leeftijd van een firmant en de ambitie van de andere firmant).

Profiel koper
De huidige firmanten zijn nu opzoek naar een partij welke het bedrijf kan voortzetten. De firmanten geven de voorkeur aan een korte maar gedegen overdrachtsperiode.

Online Kerstshow woensdag 8 december 16.00 - 17.00 uur

Online Kerstshow


Interactief programma waarbij we samen met een aantal gasten (o.a. Pieter Schoen, Robert De Boeck en Thijs Verheul) terugkijken op het turbulente overnamejaar 2021 en uiteraard vooruitblikken naar wat het nieuwe jaar gaat brengen.

De Kerstshow wordt afgesloten met de uitreiking van de Fusie & Overname Awards 2021.