Zoekt aansluiting bij een grotere marktpartij

Specialist in gebitsprotheses in Midden-Brabant ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 525.000

EBITDA

EBITDA € 250.000

AANTAL FTE

6-10

REGIO

Zuid Nederland

SECTOR

Gezondheidszorg & farmacie

TYPE KLANTEN

B2C

PROFIELNUMMER

#29875

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Een dienstverlener gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van gebitsprotheses, conventioneel maar vooral ook gespecialiseerd in het maken van gebitsprotheses op implantaten. 

Locatie
De onderneming is gevestigd in Midden-Brabant en gevestigd in een huurpand. De huursom €24.000 per jaar exclusief btw. Het heeft de voorkeur van de directie dat de onderneming op de huidige locatie wordt voortgezet. Het huurpand is van de DGA.

Kansen
De performance van de onderneming bevindt zich momenteel in een periode van kans op doorgroei indien aangesloten wordt bij een branchegenoot.

Kerncijfers
De omzet over 2020 bedroeg bijna € 525.000. Over 2021 zal de omzet hoger uitkomen wanneer corona achter de rug is.

Omzetprognose
De onderneming heeft een potentiële omzet van € 750.000, waarbij geen rekening is gehouden met synergievoordelen.

Overnameprijs
De overnameprijs zal door bieding tot stand komen. We stellen voor door middel van een factor op de EBITDA, waarbij de huidige genormaliseerde EBITDA € 250.000 bedraagt. Moment van overname is in onderling overleg te bepalen. Er zijn synergievoordelen te behalen omdat nu samengewerkt wordt met een externe implantoloog.

Geschikt voor
De onderneming is op zoek naar aansluiting bij een grotere marktpartij waarvan de activiteiten aansluiten op hun werkzaamheden, bijvoorbeeld een tandartspraktijk, al dan niet met implantoloog in dienst.

Opleiding uitgelicht

RSM business valuation

Dé opleiding in Nederland voor waarderingsdeskundigen met ambitie! Neem deel aan de online informatiesessie op vrijdag 25 juni en leer meer over het Business Valuation programma.