Specialist op het gebied van natuursteen, composiet en keramiek

Producent van aanrechtbladen, vensterbanken, waterslagen en binnen- en buitendorpels
Specialist op het gebied van natuursteen, composiet en keramiek ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 1.200.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Zuid Nederland

SECTOR

Groothandel
Industrie & productie

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#30787

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Een specialist op gebied van natuursteen, composiet en keramiek. De activiteiten van de onderneming kunnen omschreven worden als het vervaardigen, leveren en plaatsen van aanrechtbladen, vensterbanken, waterslagen en binnen- en buitendorpels.

Bijzonderheden
De onderneming beschikt over een ruime werkplaats met een modern machinepark waarmee alle mogelijke bewerkingen uitgevoerd kunnen worden.

Klanten
De onderneming bedient de zakelijke markt (B2B) en levert haar producten voornamelijk aan middelgrote keukenzaken, interieurbouwers en aannemers.  

Kerncijfers
De omzet voor 2020 bedraagt circa 1,2 miljoen euro met een bijbehorend  EBITDA niveau van ongeveer 13% (vóór normalisaties). Voor de onderneming zijn gemiddeld 4 werknemers werkzaam (exclusief directie). 

Locatie
De onderneming is gevestigd in Noord-Brabant.

Reden van verkoop en profiel kandidaat koper
De huidige directie wil in de toekomst graag minder gaan werken en zich gaan richten op andere activiteiten. De huidige aandeelhouder wenst de onderneming te verkopen aan een passende partij, zodat de onderneming kan worden voortgezet. In overleg is de huidige directie gaarne bereid om na de overname werkzaam te blijven voor de onderneming (voorwaarden nader overeen te komen). Deze propositie is geschikt voor zowel strategische partijen als MBI-kandidaten.

Transactievorm
De transactie betreft in principe een 100% aandelentransactie.

Procedure
Na het ondertekenen van een geheimhoudingsverklaring is er nadere informatie beschikbaar omtrent de onderneming. 

Investeerder uitgelicht


MKB Fonds, lange termijn investeerder voor het MKB.
Ondersteunt bij gefaseerde bedrijfsopvolging (pre-exit), professionaliseren en groei middels buy and build strategieën. Wij hebben geen vaste investeringstermijn, dit geeft rust en mogelijkheid tot het uitvoeren van een lange termijn strategie.