Specialistisch houtbewerkingsbedrijf

Gevestigd in één van de grotere plaatsen in Noord-Nederland


Beschrijving

Een gespecialiseerd houtbewerkingsbedrijf, dat bijna 15 jaar bestaat en gevestigd is in één van de grotere plaatsen in Noord-Nederland. Zowel massief hout als plaatmateriaal kan worden bewerkt (frezen, boren en zagen) voor de diverse opdrachtgevers, welke bestaan uit interieurbouwers, jachtbouwers, meubelindustrie en timmerbedrijven.

Kenmerken
De onderneming is gevestigd in een ruim bedrijfspand met een totaal oppervlakte ruim 1.500 m2 groot op een goed bereikbaar bedrijventerrein. Het bedrijfspand wordt niet ter overname aangeboden, dit betreft een huurlocatie. Overname vindt plaats middels een aandelentransactie (100%), waarbij in de overname onder andere een goed onderhouden en modern machinepark, circa 5 FTE personeel (excl. DGA), huur bedrijfspand, de bedrijfsnaam en de opdrachtportefeuille zit.

Kerncijfers
De jaaromzet lag de afgelopen twee jaren telkens rond € 600.000, waar de gemiddelde genormaliseerde EBITDA circa 10% bedraagt. De onderneming kan een commerciële impuls gebruiken, waar voldoende potentie voor is. De ruimte voor expansie is ook aanwezig op de huidige locatie.

Huidige eigenaar
De huidige eigenaar is tevens oprichter van het bedrijf, hij wil nu vanwege zijn gezondheid het bedrijf verkopen en zich richten op andere werkzaamheden. Bij voorkeur wil hij nog wel een bepaalde rol in de onderneming blijven spelen, doch niet meer de verantwoordelijkheid dragen en de organisatie aansturen. De verkoper is met name een techneut en minder commercieel gericht. Verkoper geeft aan dat hij niet de ondernemer is die het bedrijf op een volgend niveau kan brengen.

Aangeboden belang en transactievorm
De overname betreft bij voorkeur overname van 100% van de aandelen in het houtbewerkingsbedrijf. Een overname middels activa-passiva is bespreekbaar, maar dit heeft niet de voorkeur.

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor een MBI’er of voor een strategische partij die beschikt over commerciële, financiële en organiserende capaciteiten. De overnamekandidaat dient te beschikken over voldoende financiële middelen en daarnaast bij voorkeur kennis te hebben van de sector.

Omzet

€ 600.000

Winst

EBITDA € 60.000

Aantal Fte

2-5

Regio

Noord Nederland

Sector

Industrie & productie

Type Klanten

B2B

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#28923

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!