Lange bestaansgeschiedenis, regionale bekendheid en structureel winstgevend

Installatiebedrijf in de regio Groot Rotterdam ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 700.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

2-5

REGIO

West Nederland

SECTOR

Bouw & installatietechniek
Vastgoed

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#28658

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De onderneming is een allround loodgietersbedrijf, actief op zowel de zakelijke als particuliere markt met een centrale ligging. Naast de installatiewerkzaamheden (gawalo) vinden werkzaamheden plaats op het gebied van dakbedekking, zink- en loodwerkzaamheden. Het bedrijf heeft circa 970 onderhoudscontracten.

Kerncijfers
Het omzetniveau bedraagt circa € 700.000 op jaarbasis en is structureel winstgevend. Buiten de eigenaar zijn 3 werknemers werkzaam, waarvan 1 parttime administratief medewerkster.

Bijzonderheden
De bedrijfslocatie is centraal gelegen in regio en beschikt over een kantoor, werkplaats en magazijn. Het bedrijf kent een zeer lange bestaansgeschiedenis en heeft een uitstekende regionale naamsbekendheid. De huur van de bedrijfslocatie na overname is een gewenst onderdeel van de bedrijfsovername, geen must. Het bedrijf is derhalve verplaatsbaar.

Reden van de verkoop
De ondernemer is vanwege gebrek aan opvolging op zoek naar een geschikte overnamekandidaat waarbij de huidige eigenaar bereid is mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf aan zijn opvolger.

Kans
De onderneming biedt uitstekende perspectieven en synergievoordelen voor een bestaande speler in de installatiebranche. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI-kandidaten met kennis (en kunde) van deze sector. Na het ondertekenen van een geheimhoudingsovereenkomst komt meer informatie beschikbaar.

Worrel & Jetten

Kantoor uitgelicht

Ontwikkeling door overnames of fusies is een complex traject met verschillende invalshoeken met een diversiteit aan financiële en niet-financiële vraagstukken. Het team van Worrell & Jetten is uw ervaren overname- en strategisch adviseur die u helpt bij alle facetten van fusie of overname. Een optimale proces begeleiding en rendement.