Interessant voor een ondernemende tandarts

Goed onderhouden tandartspraktijk in het noordoosten van Nederland. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 280.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

1

REGIO

Noord Nederland

SECTOR

Gezondheidszorg & farmacie

TYPE KLANTEN

B2C

PROFIELNUMMER

#28788

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Ter overname wordt aangeboden een goed onderhouden tandartspraktijk in het noordoosten van Nederland.

Praktijk en personeel
De praktijk beschikt over drie behandelkamers en heeft een patiëntenbestand van 1.079 patiënten. Op dit moment zijn er één tandarts en één assistent (beiden 3,5 dag per week) in dienst van de onderneming.

Overdracht
Het is de wens van verkoper om de praktijk en het patiëntenbestand over te dragen aan een geschikte opvolger. Het huidige personeel vormt geen onderdeel van de transactie, maar zal na overname elders gaan werken.

Financiële informatie
De omzet over 2019 bedroeg circa € 280.000. De huidige eigenaar ziet nog voldoende mogelijkheden om de praktijk verder uit te breiden. Op korte termijn zou dit kunnen door 1,5 dag extra te werken (de praktijk is nu 1,5 dag in de week gesloten). Op langere termijn biedt de locatie voldoende capaciteit om op te schalen naar meerdere tandartsen.  

Object van verkoop
Ter overname wordt aangeboden het patiëntenbestand. Ten aanzien van het onroerend goed is overname dan wel voortzetting van de huur bespreekbaar.

Reden voor verkoop
De huidige eigenaar is zelf al langere tijd werkzaam op een andere locatie en hij heeft aangegeven dat hij zich meer wil gaan toeleggen op die locatie. Verkoper wil zorgen voor een goede overdracht. 

Geschikt voor
Deze onderneming is bijzonder interessant voor een ondernemende tandarts die een bestaande praktijk met uitbreidingsmogelijkheden wenst over te nemen. Potentiële (financiële) kopers die niet zelf de functie van tandarts kunnen invullen wordt verzocht niet te reageren.

Opleiding uitgelicht

RSM business valuation

Dé opleiding in Nederland voor waarderingsdeskundigen met ambitie! Neem deel aan de online informatiesessie op vrijdag 25 juni en leer meer over het Business Valuation programma.