Technische groothandel met onderhoudsactiviteiten

Zeer goed rendement in nichemarkt


Beschrijving

Ter overname wordt aangeboden een zeer goed renderende specialist in de handel van onderdelen van technische voertuigen aan. Daarnaast wordt ongeveer de helft van de opbrengsten gegenereerd uit het reviseren en repareren van deze voertuigen. De onderneming is gevestigd in West-Nederland en handelt onder meer in onderdelen voor hijskranen.

Bijzonderheden
Vanuit het moderne bedrijfspand waarin zowel een groot magazijn, een werkplaats als het kantoor zit bedient zij relaties op de zakelijke markt. De onderneming bestaat al 20 jaar en heeft mede door haar servicegerichte dienstverlening een wereldwijde klantenkring op weten te bouwen.

Aanbod
De onderneming is een full service bedrijf. Naast het aanbod van zowel nieuwe als gebruikte onderdelen vanuit de webshop en het magazijn, bedient zij klanten door in de werkplaats onderdelen en assen te reviseren en monteren. De uitgebreide voorraad is hierbij van belang om snel te kunnen acteren.

Structuur en organisatie
Naast de eigenaar zijn er 9 personen werkzaam bij de onderneming, waarvan 4 monteurs. Het personeel is goed geschoold en betrokken bij het bedrijf.

Reden verkoop
De onderneming wordt ter overname aangeboden omdat de verkoper zich wil richten op andere (zakelijke) activiteiten. Uiteraard is de verkoper na overdracht beschikbaar om, gedurende een vooraf bepaalde periode, betrokken te blijven bij de onderneming.

Overname kandidaat
De onderneming is onder andere geschikt voor een strategische partij, investeerder of MBI-kandidaat.

Transactie
De verkoper wenst het volledige bedrijf te verkopen. De verkoper geeft de voorkeur aan een aandelentransactie waarbij de koper aandeelhouder wordt van de huidige onderneming. Het onroerend goed maakt geen onderdeel uit van de transactie. De huur zal van het onroerend goed kan worden voortgezet na de transactie.

Verdere procedure / contactgegevens
Bij wederzijdse interesse zal na het tekenen van een geheimhoudingsovereenkomst verdere informatie worden verstrekt.

Omzet

€ 3.700.000

Winst

EBITDA € 775.000

Aantal Fte

6-10

Regio

West Nederland

Sector

Automotive, transport & logistiek, Groothandel

Type Klanten

B2B

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#28702

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!