Verhuurbedrijf stormbanen, springkussen, attracties en spellen

Hoge naamsbekendheid in zowel Nederland en Duitsland

Verhuurbedrijf stormbanen, springkussen, attracties en spellen. Ter overname, neem contact op via Brookz

Omzet € 400.000

Winst EBITDA € 200.000

Sector Horeca, toerisme & recreatie · Zakelijke dienstverlening

RegioLimburg

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 400.000
FTE 2-5
Beschrijving

De onderneming is een verhuurbedrijf van luchtkussens, attracties, spellen en blikvangers actief in zowel Nederland en Duitsland. Ontstaan uit een eenmanszaak in 2005 en vanaf 2009 actief als attractieverhuurbedrijf ondertussen als Besloten Vennootschap. Het bedrijf heeft een hoge naamsbekendheid en een grote vaste klantenkring en is in ca. 18 jaar tijd uitgegroeid tot de marktleider in de Euregio met grotere attracties en bijzondere, goed onderhouden springkussen, een moderne boekingswebsite, stabiele omzet zowel in de zomer als winter, goede contacten met collega-bedrijven en aparte onderdelen waarin zowel de verhuur van opslagruimtes als ook de in- en verkoop van attracties en spelen voor stabiele omzet zorgen.

Content
Het assortiment is in de loop der jaren geoptimaliseerd naar de klantbehoefte en winstgevendheid. Alle verhuur materialen alsmede de voertuigen zijn in volledig eigendom van de organisatie. De website is op maat geoptimaliseerd voor de verhuur en dient tevens als boekingswebsite voor attracties van partners. Het werkgebied omvat heel Nederland en Duitsland. Het assortiment word regelmatig vernieuwd waardoor de verhuur materialen in zeer goede staat verkeren, tevens kan door enkele investeringen op basis van historische data de omzet flink verhoogd worden.

Personeel
De onderneming is een BV en omvat 1 ervaren medewerker op payroll-basis en een aantal oproepkrachten die momenteel samen met de eigenaar zorgen voor de uitgifte, het onderhoud en levering van alle artikelen.

Omzet
De omzet is, buiten de corona-jaren om, stabiel rond € 400.000,-. Met een bruto-bedrijfsresultaat van ca. € 358.000 - € 366.000 een EBITDA van € 175.118 (2018) en € 201.392 (2019) plus een salaris van € 45.000 wordt er een hoge ROI behaald.

Locatie
Het bedrijf is gevestigd in een gehuurde bedrijfsruimte van 250 m2 in regio Parkstad en huurt opslagruimte bij een afhaalpunt in Duitsland.

Reden verkoop
De huidige eigenaar wil na 18 jaar meer tijd gaan scheppen voor andere uitdagingen. Zijn rol kan na de overname een adviserende functie behelzen voor de overdrachtsperiode.

Groeipotentie
Gedurende Covid-19 zijn er aantal oudere attracties en bedrijfsmiddelen verkocht, op basis van de verhuur data vanuit het verleden en van partners is meer dan duidelijk in welke bedrijfsmiddelen er geïnvesteerd kan worden om de omzet direct te verhogen. Zo zou de aankoop van een aantal nieuwe stormbanen, waterattracties en springkussens direct zorgen voor een flinke stijging van de omzet. Hiervoor zal tevens geïnvesteerd moeten worden in een uitbreiding van het wagenpark en personeel. Voor deze nieuwe fase van groei wil de huidige eigenaar en oprichter het bedrijf overdragen aan een opvolger die dit proces wilt aanjagen: een ondernemer die een snelle start wil maken of een ondernemer die dit bedrijf combineert met een al bestaande onderneming. Naast een uitbreiding van het assortiment kan ook het boekingsportaal verder ontwikkeld worden (verhuur van attracties van derden), kunnen inspanningen op het gebied van verkoop van attracties en spellen leiden tot groei en kan de uitbreiding van het aantal lease contracten zorgen voor een stabiele bron van inkomsten.

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige attractieverhuurbedrijf te verkopen waarbij een aantal onderdelen optioneel worden aangeboden

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een activa/passiva-transactie, waarbij u eigenaar wordt van (een deel van) de bezittingen van de onderneming met eventueel bijbehorende contacten & contracten.

Profiel overnamekandidaat
De bedrijfsovername is uitermate geschikt voor ondernemers die affiniteit hebben met de sector sport, spel en recreatie en graag willen doorpakken met een succesvol bedrijf. Een ondernemer die geniet van de enorme variatie in de werkzaamheden die het bedrijf biedt. Overname door partners/duo’s/echtparen vergemakkelijkt de bedrijfsvoering. Dit bedrijf kan tevens een aanvulling bieden op de omzet van een bestaand verhuurbedrijf.

Omzet € 400.000

Winst EBITDA € 200.000

Sector Horeca, toerisme & recreatie · Zakelijke dienstverlening

RegioLimburg

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 400.000
FTE 2-5