Websitebouwer/online bureau

VERKOCHT

Bureau met mooie referenties zoekt commerciële ondernemer voor expansie

De focus is gelegd op het ontwerpen, bouwen en beheren van maatwerk websites en applicaties. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 350.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

1

REGIO

Midden-Nederland

SECTOR

IT, online & e-commerce
Zakelijke dienstverlening

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#27659

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Dit online bureau ontwerpt, bouwt en beheert websites voor uiteenlopende bedrijven, voornamelijk in B2B. Het heeft een eigen CMS maar ontwikkelt ook in WordPress. Het bedrijf zit in het midden segment, dat wil zeggen dat het alleen grotere bedrijven bediend. Vanaf ca. 20 medewerkers.

Bijzonderheden
Het bureau krijgt steeds meer vraag naar ondersteuning bij sales campagnes en online marketing. Om zich verder te kunnen ontwikkelen moet het bedrijf diensten toevoegen op het gebied van online marketing en content creatie.

MBI
De eigenaar heeft ook een eigen bedrijf in de nearhoring. Daarmee richt hij zich op het leveren van software development capaciteit. Voor het online bureau zoekt hij een partner die invulling kan geven aan de vraag naar marketing en die kennis over zoekmachine optimalisatie, social media marketing en analyse meebrengt. Het is de bedoeling dat deze partner het ondernemerschap overneemt. Ook een volledige overname is bespreekbaar.

Geschikt voor
Het bedrijf heeft nu vooral behoefte aan een commerciële ondernemer die kennis van online marketing inbrengt en gaat zorgen voor groei. De verkoper denkt dat een MBI voor de hand ligt, maar staat ook open voor andere opties zoals overname door een online marketing of communicatiebureau waarmee kan worden samengewerkt op het gebied van software development.

Reden voor verkoop
Er moet geinvesteerd worden in kennis en commercie voor de volgende (groei) fase.

Aangeboden belang
De verkoper staat er voor open een meerderheidsbelang (meer dan 50%) te verkopen.

Online Kerstshow woensdag 8 december 16.00 - 17.00 uur

Online Kerstshow


Interactief programma waarbij we samen met een aantal gasten (o.a. Pieter Schoen, Robert De Boeck en Thijs Verheul) terugkijken op het turbulente overnamejaar 2021 en uiteraard vooruitblikken naar wat het nieuwe jaar gaat brengen.

De Kerstshow wordt afgesloten met de uitreiking van de Fusie & Overname Awards 2021.